Εριέττα Κούρκουλου φόρεμα μποτάκια
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μάλλιαρης
INSTAGRAM

Eριέττα Κούρκουλου: Η συγκινητική αφιέρωση στον πατέρα της, Νίκο, την ημέρα των γενεθλίων του


Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν ένας εμβληματικός ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και ο απόλυτος σταρ του ελληνικού κινηματογράφου στη χρυσή δεκαετία του ‘60.

Γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1934 και μεγάλωσε στην Αθήνα, στην περιοχή Ζωγράφου. Η μεγάλη του αγάπη ήταν ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Όπως έχει πει ο ίδιος συναντήθηκε με το θέατρο τυχαία, όταν διάβασε κάποια βιβλία, τα οποία αποτελέσαν το εφαλτήριο για μία σχέση ζωής με το σανίδι.

Χθες, 5 Δεκεμβρίου, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του Νίκου Κούρκουλου δημοσίευσε μία φωτογραφία του πατέρα της. «Πάντα θα σε γιορτάζουμε και ας λείπεις. 5/12» σημείωσε στη λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

H Eριέττα Κούρκουλου συγκινεί για τον πατέρα της -Η ανάρτηση ανήμερα των γενεθλίων του

Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του αξέχαστου Νίκου Κούρκουλου έχει μιλήσει ανοιχτά για την καλή σχέση που είχε με τον πατέρα της και την αδυναμία που του είχε, ενώ αρκετές φορές έχει ανεβάσει παλιές φωτογραφίες τους σε Stories.

Αυτή τη φορά απέτισε φόρο τιμής στην μνήμη του, ανήμερα των γενεθλίων του.

Η ίδια έχει σημειώσει σε συνέντευξή της στη Bovary για τον Νίκο Κούρκουλο: «Ο πατέρας μου; Ήταν καταπληκτικός, εγώ είχα την τύχη -επειδή με έπαιρνε συχνά στο γραφείο- να το δω με τα μάτια μου. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ ειλικρινής και κάποιες φορές αυστηρός, αλλά πάντα υποστηρικτικός και έτοιμος να βοηθήσει. Αγαπούσε τη δουλειά του και αν αγαπάς τη δουλειά σου αγαπάς και τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί σου. Το να μην φέρεσαι σωστά στη δουλειά σου δείχνει μια ασέβεια προς το έργο που τελείς. Ειδικά όταν μιλάμε για ηθοποιούς και καλλιτέχνες, ανθρώπους του πολιτισμού -έχω και τον αδερφό μου που είναι ηθοποιός».

SHARE