Τασσώ Καββαδία και Ξένια Καλογεροπούλου
Τασσώ Καββαδία και Ξένια Καλογεροπούλου/Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ
FLASHBACK

H Tασσώ Καββαδία νύφη στον δεύτερο γάμο της -Με κοντό λευκό φόρεμα και γόβες


Η Τασσώ Καββαδία ήταν μια σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός με ιδιαίτερο προσωπικό στιλ, που τυποποιήθηκε σε ρόλους «κακιάς» στην κινηματογραφική της διαδρομή.

Η υψηλή υποκριτική της ικανότητα, η θεατρική παιδεία της και οι καλές σπουδές της, αποτέλεσαν το διαβατήριο για μία γεμάτη και δημιουργική καριέρα. Στην προσωπική της ζωή παντρεύτηκε δύο φορές.

Ο πρώτος της γάμος ήταν σε ηλικία 21 ετών, το 1942, με τον βιομήχανο Αντώνη Σαλαπάτα, όπου απέκτησε τρία παιδιά: τον Γιώργο τον Βασίλη και την Ευγενία. Μετά από 7 χρόνια γάμου, η Τασσώ Καββαδία ζήτησε διαζύγιο. Ο δεύτερος γάμος της ήταν το 1965 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Καζαντζή. Ο πρόωρος θάνατός του την ανάγκασε να περάσει τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής της μόνη. Γεγονός όμως που δεν την ενοχλούσε, γιατί όπως δήλωνε: «Έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή και ξέρω πως ο άνθρωπος γεννιέται και πεθαίνει μόνος του».

Μια σπάνια φωτογραφία από τον δεύτερο γάμο της δημοσίευσε στα Instagram Stories ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Αρης Λουπάσης. Στο ασπρόμαυρο κλικ βλέπουμε την Τασσώ Καββαδία στα 44 της με μίντι λευκό νυφικό και λευκές γόβες.

Η ταλαντούχα ηθοποιός γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1921.

H Tασσώ Καββαδία νύφη στον δεύτερο γάμο της -Με κοντό λευκό φόρεμα και γόβες

H Tασσώ Καββαδία νύφη στον δεύτερο γάμο της -Με κοντό λευκό φόρεμα και γόβες

Γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η απόφαση της να γίνει ηθοποιός βρήκε αντίθετους τους γονείς της, οι οποίοι την ώθησαν στο να παντρευτεί. Μετά το διαζύγιο της, επτά χρόνια αργότερα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο και πήγε στο Παρίσι, όπου πήρε μαθήματα ζωγραφικής, σχεδίου μόδας, διακοσμητικής και έντυπης εικονογράφησης. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, στα τριάντα της χρόνια, μετά και από προτροπή του Γιάννη Τσαρούχη, γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν, μένοντας μαζί του τρία χρόνια ως μαθήτρια και άλλα τέσσερα ως ηθοποιός, στο νεοσύστατο τότε “Θέατρο Τέχνης”.

Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση ήταν το 1954 στο έργο «Μικρή μας πόλη» του θεάτρου Τέχνης. Την ίδια χρονιά πρωτοεμφανίστηκε και στον κινηματογράφο, στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη “Κυριακάτικο ξύπνημα” δίπλα στην Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν.
Η συνεργασία της με την Φίνος Φιλμ ξεκινά το 1960 στην ταινία “Το Κλωτσοσκούφι” ερμηνεύοντας τον ρόλο της στριμμένης αδελφής του Αλέκου Αλεξανδράκη. Σύντομα καθιερώθηκε στον κινηματογράφο για τους ρόλους της αυστηρής και συντηρητικής γυναίκας και σε αυτό βέβαια βοήθησαν ο ακομπλεξάριστος χαρακτήρας της, το μοναδικό ταλέντο της, αλλά και η αρχοντική της παρουσία. 

Στο θέατρο συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους, ενώ η κινηματογραφική της ακμή κράτησε πάνω από είκοσι χρόνια, συμμετέχοντας σε περισσότερες από σαράντα ταινίες και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε στο εξωτερικό και έφυγε για πάντα από κοντά μας σε ηλικία 89 ετών.

Με πληροφορίες από την Φίνος Φιλμ.

SHARE