Χειροπράκτης
Φωτογραφία: Dr. Suzi Schulman/instagram
DR SUZI SCHULMAN

Χειροπράκτης αποκάλυψε στο Instagram τα 4 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ


Η Dr Suzi Schulman είναι χειροπράκτης εδώ και 15 χρόνια και ζει στο Νιου Τζέρσεϊ.

Στον λογαριασμό της στο Instagram δημοσιεύει βίντεο, όπου δίνει τις χρήσιμες συμβουλές της για σωστή στάση σώματος, ύπνου και λύσεις για την καταπολέμηση του πόνου στον αυχένα, τη μέση και το γόνατο. H Dr Suzi Schulman εξηγεί τι πρέπει να προσέξουμε στις συνήθειές μας ώστε να έχουμε ευεξία και να μην έχουμε πόνο στις αρθρώσεις.

Σε ένα από τα βίντεο η χειροπράκτης αποκάλυψε τα 4 πράγματα που δεν θα έκανε η ίδια ποτέ στην καθημερινότητά της. Το πρώτο πράγμα που αποφεύγει είναι να κάθεται σε μια καρέκλα σταυροπόδι. Αυτή η θέση μπορεί να βλάψει την ορθή στάση του σώματος και να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Το δεύτερο πράγμα αφορά την στάση του ύπνου και η Dr Suzi Schulman δεν κοιμάται ποτέ μπρούμυτα με το κεφάλι γυρισμένο στο πλάι. Αυτή η στάση παρόλο που είναι δημοφιλής επιβαρύνει τον αυχένα και την σπονδυλική στήλη. Το τρίτο πράγμα είναι ότι δεν πρέπει να καθόμαστε σε μια καρέκλα για πάνω από 20 λεπτά. Κάθε μισή ώρα που είστε καθισμένη στο γραφείο πρέπει να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα, να σηκωθείτε και να περπατήσετε, να κάνετε λίγες διατάσεις και να κυκλοφορήσετε λίγο. 

Το τέταρτο πράγμα αφορά την άσκηση και όπως τονίζει η χειροπράκτης το ανθρώπινο σώμα είναι φτιαγμένο για κίνηση. Η ζωή μας γίνεται σε μεγάλο βαθμό καθιστική καθώς περνάμε αρκετές ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, στο αυτοκίνητο ή στην τηλεόραση. Θα πρέπει ωστόσο μέσα στην ημέρα να κινούμαστε ώστε να έχουμε πιο υγιεινή ζωή. Ακόμα και το περπάτημα 10 λεπτών είναι καλύτερο από να μην κάνεις τίποτα μέσα στην ημέρα.

Χειροπράκτης αποκάλυψε στο Instagram τα 4 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ

SHARE