Ζωή Λάσκαρη, Χλόη Λιάσκου και Κώστας Βουτσάς
Ζωή Λάσκαρη, Χλόη Λιάσκου και Κώστας Βουτσάς/Φωτογραφία: Finos Film
10|06|2021 10:36
SHARE
FLASHBACK

Σπάνιο κλικ από τα 60s: Χλόη Λιάσκου, Ζωή Λάσκαρη και Μάρθα Καραγιάννη σε πρεμιέρα της Finos Film


Σε μια σπάνια φωτογραφία, η Χλόη Λιάσκου μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη και τη Μάρθα Καραγιάννη βρίσκονται σε πρεμιέρα ταινίας της Finos Film.

Oι τρεις όμορφες κυρίες του ελληνικού κινηματογράφου, που είδαν την καριέρα τους να απογειώνεται τη δεκαετία του 60, φιγουράρουν στην ασπρόμαυρη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της Έλενας Μακρή Λυμπέρη «Elena’s Diary».

Στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Star Quality: Χλόη Λιάσκου, Ζωή Λάσκαρη και Μάρθα Καραγιάννη σε πρεμιέρα της Finos Film. Οι πρωταγωνίστριες των μεγάλων μιούζικαλ του Φιλοποίμενα Φίνου είδαν την καριέρα τους να απογειώνεται στη δεκαετία του 60. Αν και οι τρεις συμμετείχαν στις μουσικοχορευτικές ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη ωστόσο, η Μάρθα Καραγιάννη ήταν εκείνη που διέθετε τις πιο εντυπωσιακές χορευτικές δυνατότητες γράφοντας ιστορία στο εκράν με τα χορευτικά της σε ταινίες όπως "Μερικοί το προτιμούν Κρύο" και "Κορίτσια για Φίλημα". Και η Χλόη Λιάσκου όμως είχε στο ενεργητικό της δίπλωμα από σχολή χορού πριν την βγάλει στον κινηματογράφο ο Γιάννης Δαλιανίδης».

Δες εδώ το σπάνιο κλικ:

Λαμπερή ενζενί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, η Χλόη Λιάσκου χάρισε λάμψη και μπρίο σε αξέχαστες κωμωδίες και μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ. Σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, άρχισε μαθήματα χορού στη Σχολή Ζουρούδη, όπου φοίτησε μέχρι τα 18 της, αποκτώντας το δίπλωμα της χορεύτριας. Στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική. Όπως έχει πει η ίδια, ο λόγος που σταμάτησε την κινηματογραφική καριέρα της ήταν η επιθυμία της να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στα δυο παιδιά της, αλλά και για να ασχοληθεί με το θέατρο.

Οσο για την Μάρθα Καραγιάννη είναι μια εξαιρετική περίπτωση Ελληνίδας ηθοποιού για μία σειρά από λόγους: Αν και σπούδασε χορό, έγινε ηθοποιός. Με το ταλέντο να ξεχειλίζει τόσο στις ερμηνείες της όσο και στα χορευτικά της νούμερα στα μιούζικαλ, κατάφερνε να συναρπάζει και να καθηλώνει το κοινό. Από μικρή μάθαινε χορό στη σχολή Μοριανόφ και μόλις 8 χρονών πρωτοεμφανίστηκε στη Λυρική σκηνή με το μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου.

Τέλος, η Ζωή Λάσκαρη έμεινε 14 χρόνια στη Φίνος Φιλμ, και μόνο δύο από τις ταινίες της δεν ήταν σκηνοθετημένες από τον Γιάννη Δαλιανίδη. Έπαιξε σε μια σειρά από κοινωνικά δράματα, επιτυχημένες κωμωδίες και λαμπερά μιούζικαλ, πάντα ως πρωταγωνίστρια. Είναι η μόνη ηθοποιός στον κινηματογράφο που συνεργάστηκε μόνο με μία εταιρία παραγωγής σε όλη την κινηματογραφική καριέρα της. Συνολικά έπαιξε σε 22 ταινίες της Φίνος Φιλμ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους.

Με πληροφορίες από την FinosFilm.com.

SHARE