χωριό Καμάλα Χάρις
Με λουλούδια και προσευχές /Φωτογραφία: AP
KAMALA HARRIS

Στο χωριό της Καμάλα Χάρις στην Ινδία προσευχήθηκαν για τη νίκη της -Με λουλούδια, ύμνους και γιορτή


Μερικές χιλιάδες μίλια μακριά από τον Λευκό Οίκο, σε ένα μικρό χωριό της Ινδίας, περιτριγυρισμένο από πράσινους ορυζώνες, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον ινδουιστικό ναό κρατώντας τριαντάφυλλα και γιασεμί και προσευχόμενοι για την Καμάλα Χάρις.

Το χωριό Thulasendrapuram έχει ιδιαίτερη σχέση με την ίδια. Εκεί γεννήθηκε ο παππούς της από την πλευρά της μητέρας της, πριν από 100 περίπου χρόνια.

Το μικρό χωριουδάκι, που είναι 8 ώρες μακριά από την πόλη Chennai, μαζεύτηκε μαζί για μια ιδιαίτερη τελετή στον κεντρικό ναό για να ευχηθεί στην πολιτικό καλή τύχη.

Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακά ενδύματα στόλισαν τα αγάλματα με λουλούδια και τραγουδούσαν ύμνους προς τιμήν της γυναίκας που θα γίνει η νέα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Είναι κόρη του χώματος του χωριού. Η θέση που έχει κατακτήσει είναι απίστευτη», αναφέρει η Lalitha, για γυναίκα του χωριού,στους New York Times.

χωριό Καμάλα Χάρις
Φωτογραφία: AP

Η Καμάλα Χάρις έχει επιλέξει να καθοδηγείται από τις αξίες και την κληρονομιά της Ινδής μητέρας της αλλά και όλης της οικογένειάς της.

Σε ομιλίες της, έχει εξυμνήσει τον Ινδό παππού της, P.V. Gopalan, που την ενέπνευσε με ιστορίες από την μάχη της χώρας για ανεξαρτησία από τη Βρετανία.

χωριό Καμάλα Χάρις
Φωτογραφία: AP

Ο Gopalan ήταν δημόσιος υπάλληλος που αψήφησε τα στερεότυπα της εποχής και στήριξε τις γυναίκες της οικογένειας, κυρίως την μητέρα της Καμάλα. Η Shyamala Gopalan βρέθηκε στην Αμερική και έγινε ερευνήτρια για τον καρκίνο του μαστού. 

Μετά το τέλος της τελετής, οι χωρικοί έστησαν γιορτή με παραδοσιακά πιάτα. Ελπίζουν η πολιτεία να χτίσει ένα κολέγιο και όταν εκλεγεί και επισήμως η Χάρις να τους βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.

χωριό Καμάλα Χάρις
Φωτογραφία: AP
SHARE