βασιλική οικογένεια
Φωτογραφία: AP Images
ROYAL FAMILY

Η περίεργη Χριστουγεννιάτικη παράδοση της βασιλικής οικογένειας -Γιατί ζυγίζονται πριν και μετά το εορταστικό δείπνο


Δεν είναι λίγες οι φορές που η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει συζητηθεί λόγω διάφορων σκανδαλοθηρικών υποθέσεων, για τα ενδοοικογενειακά δράματά τους αλλά και τις παράξενες παραδόσεις τους.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα μιλήσουμε για κάποια τελετή, αλλά για μια παράδοση αιώνων η οποία φέρνει σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους της βασιλικής οικογένειας.

Το ασυνήθιστο Χριστουγεννιάτικο «τελετουργικό» της βασιλικής οικογένειας

Ο λόγος για μια Χριστουγεννιάτικη παράδοση, ένα ασυνήθιστο τελετουργικό -αν θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε έτσι. Ο λόγος για τη συνήθεια της βασιλικής οικογένειας να ανεβαίνει στη ζυγαριά πριν και μετά το δείπνο των Χριστουγέννων.

Πρόκειται για μια παράδοση που κρατάει χρόνια και συγκεκριμένα από τον προπάππου του βασιλιά Καρόλου Γ', τον βασιλιά Εδουάρδο VII.

Ο Εδουάρδος βασίλεψε από το 1901 έως το 1910. Σύμφωνα, λοιπόν, με το Grazia, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Εδουάρδου, έγινε παράδοση για όλους όσους δείπνούσαν με τη βασιλική οικογένεια την ημέρα των Χριστουγέννων να ζυγίζονται πριν και μετά τους εορτασμούς της ημέρας για να διασφαλιστεί ότι όλοι είχαν απολαύσει το γεύμα τους και τις λιχουδιές που προσφέρονταν, τόσο πολύ ώστε αυτή η απόλαυση να φαίνεται στη ζυγαριά.

Φωτογραφία: IMDb/ Spencer Movie

Η παράδοση αυτή έγινε πρωτοσέλιδο το 2018, όταν αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα της Μέγκαν Μάρκλ, η Doria, είχε προσκληθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' να περάσει τα Χριστούγεννα με τη βασιλική οικογένεια στο κτήμα τους στο Sandringham. Κάποια μέσα ενημέρωσης θορυβήθηκαν στη σκέψη ότι η Doria θα ερχόταν αντιμέτωπη με αυτό το «έθιμο», αν και αναφέρθηκε επίσης ότι η Ντόρια δεν θα δεχόταν πίεση να τηρήσει όλες τις πτυχές του βασιλικού πρωτοκόλλου λόγω του ότι είναι Αμερικανίδα.

Ακόμη, στην παράδοση αυτή φαίνεται πώς έριξε φως ο Pablo Larraín, με την ταινία του 2021 «Spencer».

Στην τελευταία κινηματογραφική εξερεύνηση της ζωής της πριγκίπισσας, η Kristen Stewart που ενσαρκώνει την Νταϊάνα, φτάνει στο κτήμα Sandringham όπου έχει πάει για τα Χριστούγεννα στις αρχές της δεκαετίας του '90. Κατά την είσοδό της καλείται να ζυγιστεί και φυσικά, εκφράζει την αποστροφή της για αυτή τη δυσάρεστη παράδοση.

Φωτογραφία: IMDb/ Spencer movie

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η παράδοση είναι τουλάχιστον «αμήχανη» και «άβολη» και στην περίπτωση της Νταϊάνα δυνητικά επιζήμια, υπό το πρίσμα ότι έπασχε από βουλιμία. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι το ασυνήθιστο τελετουργικό επιμένει.

SHARE