Η βασίλισσα Μαργκρέτε Β της Δανίας με κόκκινο καπέλο
Η βασίλισσα Μαργκρέτε Β της Δανίας εμβολιάστηκε/Φωτογραφία: ΑP images
ROYAL

Η 80χρονη βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας είναι η πρώτη royal της Ευρώπης που εμβολιάστηκε


Η βασίλισσα Μαργκρέτε Β της Δανίας είναι η πρώτη γαλαζοαίματη της Ευρώπης που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού.

Στην δημοσιότητα δεν δόθηκαν φωτογραφίες από τον εμβολιασμό, ωστόσο το παλάτι της Δανίας ανακοίνωσε ότι «η αυτού μεγαλειότης, η βασίλισσα εμβολιάστηκε σήμερα κατά του κορωνοϊού. Η βασίλισσα θα εμβολιαστεί ξανά μετά από τρεις εβδομάδες». 

Η βασίλισσα Μαργκρέτε Β΄ που είναι η τρίτη ξαδέρφη της βασίλισσας της Αγγλίας γιόρτασε τα 80ά γενέθλιά της τον περασμένο Απρίλιο. Διαδέχτηκε τον πατέρα της Βασιλιά Φρειδερίκο Θ΄ στις 14 Ιανουαρίου 1972. Με την άνοδό της έγινε η πρώτη γυναίκα βασίλισσα της Δανίας από το 1412. Σήμερα είναι η μία από τις δύο βασίλισσες με χρέη ανώτατου άρχοντα, μαζί με την Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου. Η ανακοίνωση καθιστά την Μαργκρέτε Β′ την πρώτη Ευρωπαία γαλαζοαίματη που αναγνώρισε δημοσίως ότι έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Οι εμβολιασμοί στην Δανία ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου του 2020 και μέχρι σήμερα περίπου 30.000 Δανοί έχουν λάβει το εμβόλιο Pfizer/BioNTech με προτεραιότητα στους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ανθρώπους που η ηλικία τους είναι άνω των 65 και συνταξιούχους που έχουν αποσυρθεί στην οικία τους. Από τον Μάρτιο στην Δανία έχουν καταγραφεί 168.000 κρούσματα και 1.345 θάνατοι ανάμεσα σε 5,8 εκατομμύρια κατοίκους.

AP images

Οσο για την 94χρονη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ ο βρετανικός Τύπος έχει αναφέρει ότι θα εμβολιαστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του Covid-19, το οποίο ενέκριναν οι βρετανικές υγειονομικές αρχές. Το ίδιο ισχύει και για τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο.

SHARE