Η Μαρινέλλα στο Christmas Theater
Η Μαρινέλλα στο Christmas Theater/Φωτογραφία: NDP photo agency
FLASHBACK

Η αγνώριστη Μαρινέλλα, μελαχρινή στα μέσα της δεκαετίας του '60 -Με τούλινο φόρεμα στην πίστα


Μια φωτογραφία της σπουδαίας ερμηνεύτριας Μαρινέλλας είδαμε στο Instagram, από τον λογαριασμό της Ελενας Μακρή Λυμπέρη.

Η Μαρινέλλα είναι μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Εξαιρετικά δημοφιλής, έχει διαγράψει μία δημιουργική, λαμπερή και δοξασμένη πορεία στο ελληνικό τραγούδι. Ακούραστη καλλιτέχνιδα με απίστευτη σκηνική παρουσία, έχει κερδίσει δίκαια τον τίτλο της «Μεγάλης Κυρίας» του ελληνικού τραγουδιού. Οταν ανεβαίνει στη σκηνή δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της και η φωνή της είναι αξεπέραστη.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Μαρινέλλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από Κωσταντινουπολίτες γονείς και ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας. Από τα μικρά της χρόνια επιθυμούσε να γίνει ηθοποιός, γι’ αυτό, σε ηλικία 17 ετών ακολούθησε έναν θίασο σε περιοδεία στην Ελλάδα. Σε μία παράσταση αντικατέστησε την άρρωστη τραγουδίστρια του θιάσου… κι έτσι το ελληνικό τραγούδι κέρδισε μία εκλεκτή καλλιτέχνιδα. Για δύο χρόνια τραγουδούσε στο «Στρατιωτικό Θέατρο» και στο «Πανόραμα», ώσπου γνώρισε τον Στέλιο Καζαντζίδη, ο οποίος την πήρε μαζί του. Για εννιά χρόνια συγκρότησε μαζί με τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή ένα πολύ δυνατό δίδυμο και αναδείχθηκε δίπλα του ως η «σημαντικότερη δεύτερη φωνή» στα μουσικά πάλκα. Αυτή η θητεία της έδωσε τεράστια ώθηση, όμως στη συνέχεια αυτονομήθηκε, χάραξε το δικό της στυλ στο τραγούδι και συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές.

Μια φωτογραφία της Μαρινέλλας από τα μέσα της δεκαετίας του '60 είδαμε στο elenasdiary_blog. Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία η τραγουδίστρια φοράει ένα τούλινο μίντι φόρεμα στη σκηνή και είναι εντυπωσιακή. Η αγνώριστη μελαχρινή Μαρινέλλα τράβηξε την προσοχή μας.

Στη λεζάντα διαβάζουμε: «Στα μέσα της δεκαετίας του 60, λίγο πριν χωρίσει από το Στέλιο Καζαντζίδη, η Μαρινέλλα έχει ήδη σηκωθεί από την καρέκλα στην οποία ήταν καθισμένη στη σκιά του μεγάλου τραγουδιστή κάνοντας του σιγόντο και έχει βγει μπροστά στην πίστα, λουσμένη στο φως, αφήνοντας τον παρτενέρ της πίσω και δίνοντας μια πρώτη ιδέα του τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια, όταν πήρε τα ηνία της καριέρας της στα χέρια της και μεταμορφώθηκε στην μεγαλύτερη Ελληνίδα show woman και τραγουδίστρια.Περισσότερα από πενήντα χρόνια αργότερα, η Μαρινέλλα εξακολουθεί να μαγεύει και να συναρπάζει με τη φωνή και την παρουσία της, όπως πριν λίγες μέρες στην χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική της εμφάνιση με τον Αντώνη Ρέμο, ένα φαινόμενο διάρκειας παγκόσμιο πλέον και ένας εθνικός θησαυρός για όλους τους Έλληνες».

SHARE