Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές χαμογελά
Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές στην «ανάκριση» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ /Φωτογραφία: AP
ALEXANDRIA OCASIO CORTEZ

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές έκανε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να χάσει τα λόγια του -Η «ανάκριση» που έγινε viral


Η δυναμική Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές «ανέκρινε» τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τον έκανε να χάσει τα λόγια του.

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές έγινε πριν λίγους μήνες η νεότερη γυναίκα που εκλέχθηκε και ορκίστηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Σε ηλικία μόλις 29 ετών, γεννημένη στο Μπρονξ, με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, επικράτησε στο φαβορί των Δημοκρατικών. Προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος ενώ ήταν συντονίστρια στην καμπάνια του Μπέρνι Σάντερς.

Η «δημοκρατική σοσιαλίστρια», όπως αυτοαποκαλείται, έγραψε ιστορία για όλες τις γυναίκες. Από τότε, αντιμετωπίζει συνεχώς τόσο τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ αλλά και άλλους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτή τη φορά, αντιμετώπισε έναν άλλον ισχυρό άνδρα, τον ιδρυτή του Facebook και δισεκατομμυριούχο, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές, ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ανέλαβε να «ανακρίνει» τον CEO του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τις πολιτικές διαφημίσεις με ψευδές περιεχόμενο που προβάλλονται στο Facebook.

Οι αλλεπάλληλες και επίμονες ερωτήσεις της, έκαναν τον Ζούκερμπεργκ να χάσει τα λόγια του και να κομπιάζει, ενώ πολλές φορές είπε ότι δεν γνώριζε για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica. Μάλιστα, ο ίδιος επανέλαβε πολλές φορές την προσφώνηση «Congresswoman».

Η διαδικασία κράτησε πολλή ώρα και μάλιστα ένα απόσπασμα έγινε viral, κάνοντας τον γύρο του Διαδικτύου. Το Twitter πήρε φωτιά με τους υποστηρικτές της AOC να γράφουν ότι «διέλυσε» τον Ζούκερμπεργκ, like a boss!


Μάλιστα, κάποιοι έδωσαν ιδέα για νέο drinking game: Πιες ένα σφηνάκι κάθε φορά που ο Ζούκερμπεργκ λέει «Congresswoman».

SHARE