Η Αλίκη Βουγιουκλάκη
Φωτογραφία: Σκηνή από την ταινία «Η αγάπη μας»/ ΙMDb
07|05|2021 09:54
SHARE
ELENASDIARY

Flashback: Το φιλί της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Χορν -Η σχέση αγάπης και ο ανταγωνισμός


Η Έλενα Μακρή δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία στο προφίλ του Elenasdiary_blog στο Instagram και μας ταξίδεψε πίσω στο παρελθόν.

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Χορν. Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί που ο καθένας άφησε το δικό του καλλιτεχνικό αποτύπωμα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Και μπορεί στη φωτογραφία να βλέπουμε τους δύο ηθοποιούς να ανταλλάσσουν ένα τρυφερό φιλί, όμως η σχέση τους δεν ήταν πάντα η καλύτερη. Ο Δημήτρης Χορν είχε μηδενίσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη στις απολυτήριες εξετάσεις στο Εθνικό θέατρο με αποτέλεσμα εκείνη αντί για άριστα να πάρει βαθμό “λίαν καλώς”.

Στη λεζάντα κάτω από τη φωτογραφία έγραψε: «A kiss before you go: Ο Δημήτρης Χορν και η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχαν μια ενδιαφέρουσα σχέση αγάπης και ανταγωνισμού. Ο Χορν της είχε "χαλάσει" το Άριστα του διπλώματος αποφοίτησης από το Εθνικό θέατρο, για να μην πάρουν αέρα τα μυαλά της νεαρής ηθοποιού που είχε ήδη παίξει την "Ιουλιέτα" στο ελεύθερο θέατρο, όπως θα της εξηγούσε αργότερα. Κατόπιν θα τραγουδούσαν μαζί το "Κυπαρισσάκι" σε ραδιοφωνική εκπομπή, όταν όμως ο Σακελάριος ζήτησε από τον Χορν να παίξει στο "Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" εκείνος αρνήθηκε γιατί δεν ήθελε "να δεθεί στο άρμα της Βουγιουκλάκη". Η φιλία τους ωστόσο κράτησε στο χρόνο ενισχυμένη από το χιούμορ και τις ξεχωριστές προσωπικότητες των δυο κορυφαίων ηθοποιών. Σε ένα από τα καλέσματα της στις αρχές της δεκαετίας του 90 πάντως, η Αλίκη είχε υποδεχθεί τον Δημήτρη Χορν ντυμένη μαθήτρια με ποδιά!».

Πριν λίγους μήνες η Έλενα Μακρή είχε δημοσιεύσει ξανά φωτογραφία των δύο ηθοποιών και στη λεζάντα είχε γράψει: «Δημήτρης Χορν & Αλίκη Βουγιουκλάκη: Φίλοι αλλά και αντίπαλοι, με μια κόντρα που κρατούσε από τα χρόνια της σχολής του Εθνικού Θεάτρου όταν ο Χορν αντί για άριστα έβαλε στη Βουγιουκλάκη "λίαν καλώς". "Θαυμάζω ειλικρινά τον Δημήτρη Χορν σαν ηθοποιό και χαίρομαι που δεν πραγματοποίησε την απειλή να αποσυρθεί από το θέατρο εξαιτίας μου" θα δήλωνε εκείνη χρόνια αργότερα. "Ξέρετε, όταν έδινα εξετάσεις στη δραματική σχολή, όχι μόνο με μηδένισε, αλλά δήλωσε επιπλέον πως αν μου έδιναν δίπλωμα ηθοποιού, εκείνος σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα εγκατέλειπε το θέατρο. Ευτυχώς που δεν το έκανε, γιατί αυτό θα ήταν μεγάλη απώλεια για το ελληνικό θέατρο". Ο Αλέκος Σακελλάριος έβλεπε πάντως στο πρόσωπο του Χορν τον ιδανικό υποψήφιο για τον ρόλο, του Πάνου Φλωρά στο "Ξύλο βγήκε απ‘ τον παράδεισο", ωστόσο όταν του έκανε την πρόταση, ο ηθοποιός αρνήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο. "Όχι Αλέκο μου, δεν θα δεθώ εγώ στο άρμα της Βουγιουκλάκη σαν τον Μουσούρη..."».

SHARE