Η Αντέλ κατηγορείται για τρανσοφοβία
Φωτογραφία: AP Images
12|02|2022 13:06
SHARE
ΑΝΤΕΛ

Το Twitter κατηγορεί την Αντέλ για τρανσοφοβικά σχόλια


Ένα νέο κύμα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει, έχοντας αυτή την φορά ως επίκεντρο την Αντέλ.

Η αγαπημένη Βρετανίδα τραγουδίστρια παρέλαβε φανερά συγκινημένη την περασμένη Τρίτη στα Brit Awards το νέο βραβείο, Artist of The Year, ένα βραβείο που δόθηκε για πρώτη φορά, καταργώντας τον βραβείο Άνδρα και Γυναίκα Καλλιτέχνη.

Η όλη αλλαγή έγινε φυσικά προς αποκατάσταση της παράλειψης των προηγούμενων γενιών, που απέκλειαν ή έκαναν πιο δύσκολο, και πολλές φορές άβολο, το έργο της επιτροπής των βραβείων, όταν απευθυνόντουσαν σε καλλιτέχνες από την LGBTQI+ κοινότητα.

Αυτό που προκάλεσε το κύμα αντιδράσεων στο Twitter ήταν πως η Αντέλ στο πλαίσιο του ευχαριστήριου λόγου της είπε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω τον λόγο που άλλαξε το όνομα αυτού του βραβείου, αλλά πραγματικά αγαπώ το γεγονός ότι είμαι γυναίκα και ότι είμαι μια γυναίκα καλλιτέχνης!» και το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Παρά, λοιπόν, την υποστήριξη που είχε μέσα στο The O2 Arena, το Twitter δεν άργησε να αντιδράσει πολύ άσχημα απέναντι της και να την κατηγορήσει για τρανσοφοβία και ρατσιστικές δηλώσεις απέναντι στην LGBTQI+ κοινότητα.

Φωτογραφία: AP Images

«Ποιος να το πίστευε πως η Αντέλ είναι τρανσοφοβική και θα χρησιμοποιούσε το βήμα που έχει για να αποπροσανατολίσει τους ήδη μπερδεμένους εφήβους,» γράφει χαρακτηριστικά κάποιος χρήστης με εκατοντάδες άλλους να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να σπαταλήσουν ούτε ένα cent ακόμη για να ακούσουν την μουσική της.

Φωτογραφία: AP Images

Η συγγραφέας και media consultant Jane Symons έγραψε στο προσωπικό της Twitter account, πως δεν ξέρει αν πρέπει με όλο αυτό να κλάψει ή να γελάσει. «Αν πριν από μία δεκαετία μου έλεγε κάποιος ότι μια γυναίκα θα κατακρινόταν για το έγκλημα ότι της αρέσει να είναι γυναίκα, θα γελούσα με μία τόσο γελοία πρόταση. Σήμερα συμβαίνει,» κατέληξε.

SHARE