Η ρεπόρτερ Ελευθερία Σπυράκη
Η ρεπόρτερ Ελευθερία Σπυράκη
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ

Η δημοσιογράφος του Open που δέχθηκε επίθεση για δεύτερη φορά περιγράφει: «Δεν επιτρέπω να πηγαίνω στη δουλειά μου με φόβο»


Η δημοσιογράφος βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς στα Ελληνικά της Εύβοιας και προπηλακίστηκε από μια γυναίκα κάτοικο, η οποία με ένα φτυάρι στο χέρι την έσπρωξε να την απομακρύνει από το σημείο που στεκόταν διότι όπως είπε στο σημείο ήταν το σπίτι της.

Η Ελευθερία Σπυράκη αναγκάστηκε να φύγει από το σημείο αφού η γυναίκα την έσπρωχνε και μίλησε στη BOVARY για το περιστατικό. «Η γυναίκα αυτή δεν ήθελε να δώσω εικόνα από εκεί, γιατί είχε πάρα πολλά ξύλα έξω από την επιχείρησή της, τα οποία άρπαξαν φωτιά. Ολο το σημείο πήρε φωτιά. Ηταν η πρώτη ώρα που είχα φτάσει στην Εύβοια και έφυγα κακήν κακώς από την Αθήνα για να πάω στις φωτιές της Εύβοιας. Δεν μπορούσα λοιπόν να καθυστερήσω την ζωντανή μετάδοση και να αντιμετωπίσω έναν άνθρωπο εκείνη την στιγμή που δεν είχε τα λογικά του. Ήταν σε πανικό, το καταλαβαίνω αλλά δεν μπορείς να σπρώχνεις τον άλλον που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του.

Το σπίτι της ήταν πίσω από την επιχείρηση που είχε πάρει φωτιά. Μας είπε ότι έχουμε μπει σε ιδιωτικό χώρο και άρχισε να φωνάζει και να μας σπρώχνει. Της μίλησα πολύ ευγενικά και της είπα ότι δεν έχει το δικαίωμα να με σπρώχνει κανείς. Ξεκάθαρα. Κι άρχισε να φωνάζει και σε μένα και στον οπερατέρ. Μια τρελή κατάσταση αντιμετωπίσαμε και τελικά μεταφερθήκαμε σε άλλο σημείο.

Εγώ καταλαβαίνω ότι η γυναίκα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και απλά σηκώθηκα και πήγα αλλού να κάνω τη δουλειά μου. Δεν υπήρχε λόγος να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί της για την συμπεριφορά της. Με αφορμή όμως και το πρώτο περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκα στην Βαρυμπόμπη και εκεί θα μπορούσα πολύ εύκολα να τραυματιστώ καθώς μπήκα στο αμάξι και 15 άτομα έσπασαν όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου επάνω μας, μπορώ να πω ένα πράγμα: Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με κάνει να νιώθω φόβο πηγαίνοντας στη δουλειά μου».

Η στιγμή της πρώτης επίθεσης που δέχθηκε η Ελευθερία Σπυράκη

Το περιστατικό της επίθεσης μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση με την ρεπόρτερ και τον οπερατέρ να προπυλακίζονται την ώρα που έκαναν τη δουλειά τους. Η Ελευθερία Σπυράκη ακούγεται στο βίντεο να ουρλιάζει τρομοκρατημένη, καθώς περίπου 15 άτομα χτυπούσαν το όχημά τους, σπάζοντας μάλιστα και τα τζάμια.

«Ήταν μια ομάδα 15 ατόμων Ξεκίνησαν να μας βρίζουν, μας πέταξαν κάτω την κάμερα και επιτέθηκαν στον οπερατέρ και σε εμάς τους δημοσιογράφους. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και άρχισαν να βαράνε τις πόρτες και τα τζάμια. Έσπασαν όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου και όλα τα γυαλιά έπεσαν επάνω μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε τραυματιστεί» σημειώνει στη Bovary.

SHARE