η γεωγραφία είναι πολύ κουλ
Φωτογραφία: Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ/ Facebook
06|11|2020 10:25
SHARE
MUST FOLLOW

«Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ»: Μια ελληνική σελίδα στο Facebook αποδεικνύει ότι η γεωγραφία είναι συναρπαστική


«Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» και αν δεν το πιστεύετε η ομώνυμη σελίδα στο ελληνικό Facebook ήρθε για να το αποδείξει περίτρανα!

Στις μέρες όπου οι μετακινήσεις πλέον πραγματοποιούνται για πολύ συγκεκριμένους λόγους -έως και καθόλου- το διαδίκτυο αποτελεί για πολλούς διαφυγή προς αναζήτηση δημιουργικών -ή και όχι- απασχολήσεων, ώστε να περνούν λιγότερο βαρετά οι ώρες μέσα στο σπίτι. Φυσικά, οι επιλογές είναι αμέτρητες, με τα social media και το Netflix να προσφέρουν αμέτρητες επιλογές, που πολλές φορές έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Μια από τις σελίδες, λοιπόν, που τελευταία έχει κερδίσει την καρδιά των Ελλήνων χρηστών του Facebook είναι η «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», η οποία έχει βάλει στόχο να κάνει ένα από τα πιο μισητά μαθήματα για πολλούς στο σχολείο, όχι απλά ενδιαφέρον, αλλά συναρπαστικό.

Μέσα από όμορφες πληροφορίες, διαδραστικά παιχνίδια με τους υπόλοιπους followers, βίντεο, αλλά και συνεντεύξεις (πρόσφατα διαβάσαμε τη συνέντευξη μιας κατοίκου του πιο απομακρυσμένου κατοικημένου νησιού του πλανήτη -το Τρίσταν Ντα Κούνια στον Νότιο Ατλαντικό) η απίθανη αυτή σελίδα χαρίζει πλούσιο υλικό για να «λιώσετε» με τις ώρες, μαθαίνοντας παράλληλα και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Ακόμα και αν δεν ξέρεις που πέφτει η Νέα Γουϊνέα και με ποιες χώρες συνορεύει η Κροατία (για μένα μιλάω, αλλά πολλοί το ξέρω ότι ταυτίζεστε) δεν μπορείτε παρά να πατήσετε like και να ξεχαστείτε κάνοντας scroll down στα πολύ ενδιαφέροντα posts της σελίδας. Το ίδιο έπαθα κι εγώ.

Με τα νέα μέτρα προ των πυλών προσθέστε αυτήν τη σελίδα στα αγαπημένα σας, στους σελιδοδείκτες σας ή απλώς αποθηκεύστε το στη μνήμη μας, γιατί θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, όταν θα νιώσετε την ανάγκη να ταξιδεύετε έστω και νοητά σε μέρη που δεν ξέρατε καν ότι υπάρχουν.

Ο δημιουργός της σελίδας, η ταυτότητα του οποίου ζήτησε να παραμείνει κρυφή υπογράμμισε στο Bovary.gr:

«Η σελίδα ξεκίνησε από την επιθυμία μου να μοιράζομαι ό,τι καινούριο μαθαίνω για τον κόσμο, κυρίως λόγω ενθουσιασμού! Θεωρώ επικίνδυνο το γεγονός ότι δεν έχουμε σφαιρική αντίληψη για τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Όταν κάνεις zoom out και βλέπεις τη συνολική εικόνα του κόσμου, καταλαβαίνεις πως μπορεί να είμαστε χωρισμένοι σε κράτη, μακριά ο ένας από τον άλλον, μπορεί να έχουμε άλλες γλώσσες κι άλλες κουλτούρες, αλλά είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός. Για να φροντίσουμε για την ευημερία του, είναι αναγκαίο σε πρώτη φάση να τον γνωρίσουμε και να τον καταλάβουμε! Πάντως σε καμία περίπτωση δεν περίμενα πως μια σελίδα τέτοιου τύπου θα είχε τέτοια απήχηση».

«Προσωπικά έχω βάλει στόχο να καταλάβω όσο καλύτερα μπορώ τον κόσμο μας διαβάζοντας, μιλώντας, ακούγοντας και βλέποντας πράγματα σχεδόν καθημερινά. Ό,τι καινούριο μαθαίνω που βάζει ένα "λιθαράκι" στη συνολική μου εικόνα για τον κόσμο, το μοιράζομαι! Όμως όσο η σελίδα μεγαλώνει, όλο και περισσότερα άτομα στέλνουν υλικά κι ιδέες για δημοσίευση. «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» είναι πραγματικά μια κοινότητα - όχι ένας άνθρωπος που μιλάει μόνος του. Κι αυτό είναι το πιο μαγικό απ'όλα!»

Συνδυάζοντας χρήσιμες πληροφορίες και ψυχαγωγία, «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» είναι ό,τι πρέπει για λιώσιμο.

Που είναι η Παπούα Νέα Γουινέα; ?? Πάνω από την Αυστραλία κι έγινε ανεξάρτητη το 1975. ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΝΑ...

Posted by Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ on Monday, October 19, 2020
SHARE