Ιωάννα Παλιοσπύρου
Φωτογραφία: Intime
ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ

Δύναμη ψυχής: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε στο δικαστήριο και η εικόνα της συγκλόνισε


Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την επίθεση που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου με βιτριόλι τον Μάιο του 2020.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, ωστόσο η δίκη διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου μετά από αίτημα του εισαγγελέα της έδρας.

Στο δικαστήριο αποφάσισε να παραστεί σήμερα το θύμα, που είδε τη ζωή του να αλλάζει μέσα σε μια μόλις στιγμή και χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

Μετά την επίθεση με καυστικό οξύ από την κατηγορούμενη Έφη Κακαραντζούλα, η Ιωάννα έχει μπροστά της πολλά και δύσκολα χειρουργεία για την αποκατάστασή της καθώς έχει υποστεί βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα της. Ωστόσο, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Η Ιωάννα όμως απέδειξε ότι διαθέτει δύναμη ψυχής και πέρασε το κατώφλι του Εφετείου με τη βοήθεια της οικογένειας και των δικηγόρων της.

Με μια προστατευτική μάσκα και ένα λευκό καπέλο, το θύμα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, μια συγκλονιστική εικόνα που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς.

 Ιωάννα Παλιοσπύρου
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η εικόνα της κάνει από το πρωί τον γύρο του Διαδικτύου ενώ συγκλόνισε και με τα λόγια της.

«Μπράβο Ιωάννα», φώναζαν όσοι έτυχε να βρεθούν σήμερα στην είσοδο του δικαστηρίου, ενώ τη χειροκροτούσαν καθώς κατευθυνόταν προς την αίθουσα.

Εξερχόμενη από το δικαστήριο, δήλωσε στις κάμερες: «Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι».

 Ιωάννα Παλιοσπύρου
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η κατηγορούμενη Έφη Κακαραντζούλα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Σε γραπτή δήλωσή της ενημέρωσε ότι θα εμφανιστεί σε μετέπειτα στάδιο της δίκης.

«Η Δικαιοσύνη, από νομικής πλευράς, σε περιπτώσεις όπως η δική μου πρέπει να είναι αμείλικτη. Δεν υπάρχουν αιτίες ούτε ελαφρυντικά ούτε μεταμέλεια. Και εγώ και η κοινωνία μας ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία της. Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται», ήταν το μήνυμα που έστειλε το θύμα, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης.

 Ιωάννα Παλιοσπύρου
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

«Είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που δεν θα μπορούσα να μην παραστώ. Όσο και να με τρομάζει η σκέψη, θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να εξηγήσει τι της έκανα», δήλωσε το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον Alpha.

«Δικαίωση για μένα θα ήταν να επανέλθει η κατάσταση της υγείας μου στο στάδιο πριν από την επίθεση. Αυτό όμως ξέρουμε πως δεν μπορεί να συμβεί. Αντιθέτως, έχω να αντιμετωπίσω μια μόνιμη αναπηρία και αμέτρητα επώδυνα χειρουργεία τα οποία θα διαρκέσουν χρόνια, χωρίς απαραίτητα να μου προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τη δικαίωση που περιμένω το δικαστήριο να μου δώσει, φυσικά είναι η μέγιστη ποινή», έχει δηλώσει στο iefimerida η Ιωάννα.

 Ιωάννα Παλιοσπύρου
Φωτογραφία: Intime
SHARE