Μελίνα Μερκούρη
«Από τη ζωή μέχρι το θάνατο, ένα τσιγάρο δρόμος»
04|04|2022 08:56
SHARE
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Η πανέμορφη Μελίνα Μερκούρη σε ηλικία 15 ετών -Το σπάνιο κλικ από το 1935


Μια σπάνια φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη από την εφηβεία της, είδε το φως της δημοσιότητας.

Η Μελίνα Μερκούρη, μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς που έχουν σταθεί στο θεατρικό στερέωμα άφησε παρακαταθήκη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο.

Με έντονη πολιτική δράση και πολύ αγαπητή από το κοινό, γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1920 και συγκεκριμένα στις 18 του μήνα, ενώ το 1938 μπαίνει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη και μεγάλο θαυμαστή της, Ζιλ Ντασέν. Μαζί έγραψαν ιστορία και με τις ταινίες που γύρισαν. Για χάρη της, εκείνος θα αφήσει την καριέρα του στο Χόλιγουντ και θα εγκατασταθεί με την αγαπημένη του στην Ελλάδα. Όταν το 1994 η Μερκούρη θα φύγει από τη ζωή, εκείνος θα φτιάξει προς τιμή της το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.

Πολλές είναι οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη, ωστόσο ακόμη μια έμελε να ενθουσιάσει τον κόσμο του διαδικτύου.

Στο προφίλ στο Instagram greekvintage_culture, δημοσιεύθηκε μια φωτογραφία της Μελίνας Μερκούρη από το 1935. Τότε ήταν 15 ετών κοριτσάκι, ένα κορίτσι με αυθεντική ομορφιά και ένα διαπεραστικό βλέμμα.

Η φωτογραφία είναι από το περιοδικό ΕΙΚΟΝΕΣ, από το τεύχος- λεύκωμα 489 για την Μελίνα, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1994.

Δείτε τη φωτογραφία εδώ:

SHARE