Σκηνές από τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη
Άγνωστες ιστορίες από τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη/ Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image -Wojtek Laski
06|03|2021 09:51
SHARE
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Η Μελίνα Μερκούρη χαμογελαστή αγκαλιάζει τη μητέρα της, Ειρήνη Λάππα -Η σπάνια φωτό


Η Μελίνα Μερκούρη έφυγε από τη ζωή στις 6 Μαρτίου του 1994.

Η μεγάλη Ελληνίδα σταρ Μελίνα Μερκούρη πέθανε από καρκίνο στις 6 Μαρτίου 1994. Στο άκουσμα της είδησης, ο διεθνής Τύπος κάνει αναλυτικά αφιερώματα για τη ζωή της μυθικής Ελληνίδας με το βροντερό γέλιο ενώ τα θέατρα στο Μπρόντγουεϊ έμειναν κλειστά την ημέρα της κηδείας της.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου της, η Έλενα Μακρή Λυμπέρη δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία, όπου βλέπουμε τη Μελίνα Μερκούρη στις Σπέτσες, να χαμογελά πλατιά ενώ αγκαλιάζει τη μητέρα της, Ειρήνη Λάππα, στην οποία είχα μεγάλη αδυναμία.

«Η Μελίνα Μερκούρη λάτρευε την μητέρα της, Ειρήνη Λάππα. Απολάμβανε κάθε στιγμή μαζί της, ιδιαίτερα στις Σπέτσες και ειδικά το τελευταίο καλοκαίρι που πέρασαν μαζί εκεί το 1966, από όπου και η φωτογραφία. Η Ειρήνη Λάππα έφυγε από τη ζωή μέσα στη δικτατορία και οι συνταγματάρχες επέτρεψαν στην Μελίνα να γυρίσει στην Ελλάδα μόνο για λίγες ώρες, για την κηδεία της».

Η διάσημη σε όλο τον κόσμο για τις ερμηνείες της ηθοποιός με το βροντερό γέλιο, όπως γράφει ο διεθνής Τύπος, και υπέρμαχος της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, Μελίνα Μερκούρη γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1920.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και εμβληματικές φράσεις της ήταν το «Γεννήθηκα Ελληνίδα, θα πεθάνω Ελληνίδα» όταν έμαθε πώς η χούντα της αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια. Η ίδια τότε έμενε στο εξωτερικό και έδινε μάχη κατά της χούντας, χρησιμοποιώντας το όνομά της και τη φήμη της. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την πτώση της.

SHARE