Μελίνα Μερκούρη
«Από τη ζωή μέχρι το θάνατο, ένα τσιγάρο δρόμος»
10|04|2022 12:03
SHARE
ΡΕΤΡΟ ΚΛΙΚ

Η Μελίνα Μερκούρη πανηγυρίζει στην αγκαλιά του Παναγιώτη Φασούλα, το 1987 -Σπάνιο κλικ


Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ελλάδας και σημάδεψε τόσο την τέχνη όσο και την πολιτική.

Το 1987 η Μελίνα Μερκούρη κατείχε το αξίωμα της Υπουργού Πολιτισμού.

Η Έλενα Μακρή Λυμπέρη μοιράζεται συχνά σπάνιες φωτογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών και τις άγνωστες ιστορίες τους στο προφίλ της στο Instagram, και αυτή τη φορά δημοσίευσε ένα σπάνιο στιγμιότυπο με την Μελίνα Μερκούρη.

Στη φωτογραφία, ο μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Φασούλας σηκώνει στα χέρια του τη Μελίνα Μερκούρη πανηγυρίζοντας για τη νίκη της Ελλάδας σε αγώνα με τη Γιουκοσλαβία.

«Η Μελίνα Μερκούρη πανηγυρίζει στην αγκαλιά του Παναγιώτη Φασούλα στο Ευρωμπάσκετ 1987, μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Γιουγκοσλαβίας στον ημιτελικό. Ο θρίαμβος της Ελληνικής ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο του Eurobasket έβαλε το μπάσκετ στο επίκεντρο της ζωής των Ελλήνων. Ο Παναγιώτης Φασούλας με ύψος 2.13 μέτρα έγινε γνωστός ως «αράχνη» χάρη στα μακριά του άκρα. Ο ίδιος έχει μιλήσει για το bullying που δεχόταν μικρός λόγω ύψους: «Δεχόμουν τρελό bullying. Το μπάσκετ βοήθησε από το να φύγω από τη διαδικασία του “τρελού του χωριού”. Όταν διαφέρεις γίνεσαι αντικείμενο χλευασμού. Όταν άρχισε το μπάσκετ, τελείωσε το θέμα με τα κορίτσια. Έρχονταν!», έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Δείτε τη φωτογραφία.

SHARE