Μία Κόλλια
Φωτογραφία: Screen Shot YouTube
24|09|2020 13:00
SHARE
ΣΤΟ POP UP

«Μην ακούτε τίποτα» -Η δημοσιογράφος Μία Κόλλια που έκανε παιδί στα 50 στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις γυναίκες


Στο πλατό της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και της εκπομπής Pop Up βρέθηκε η δημοσιογράφος Μία Κόλλια η οποία μίλησε για την εμπειρία της μητρότητας.

Η γνωστή δημοσιογράφος που έχει καταγράψει αρκετά χιλιόμετρα σε αίθουσες σύνταξης και δημοσιογραφικά γραφεία, έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί, σε ηλικία 50 ετών.

«Νομίζω ούτε εγώ το περίμενα, αλλά δεν το είχα σκεφτεί κιόλας» ανέφερε στην παρουσιάστρια λέγοντας «δεν είχα σκεφτεί ότι είμαι 50. Μόνο πρακτικά. Να είναι όλα καλά».

Η Μία Κόλλια έγραψε ένα κείμενο στο τεύχος του Marie Claire και αποκάλυψε ότι τα μηνύματα που έχει λάβει είναι σοκαριστικά «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ζούμε στο 2020 και οι γυναίκες νιώθουν τόσο άσχημα. Βιώνουν μπούλινγκ, φοβούνται…Μου λένε ότι τους έδωσα θάρρος να προσπαθήσουν να κάνουν παιδί μετά τα 45…Δεν το θεωρώ τόσο τρομερό. Για μένα είναι σπουδαίο ότι έκανα παιδί, αλλά ένα παιδί έκανα. Θέλω να πω παιδιά κάνουν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Επίσης δεν είχα σκεφτεί ποτέ πω πω είμαι 50 και τι θα γίνει…Οκ, μην κάνεις παιδί στα 60-65, με την έννοια ότι το προσδόκιμό σου δεν είναι τέτοιο ώστε να είσαι με το παιδί σου».

Αναφορικά με τα μηνύματα που λαμβάνει από άλλες γυναίκες η Μία Κόλλια ανέφερε:

«Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι γυναίκες νιώθουν ένα κοινωνικό στίγμα. Μια κοπέλα στα 47 μου έγραψε ότι η πεθερά της είπε στον γιο της "Πού πας με την 50άρα να κάνεις παιδί;" Εγώ έλεγα είμαι 50 στα 48. Δεν το σκέφτηκα το θέμα της ηλικίας ποτέ με αυτή την έννοια. Καθόλου. [ ] Στενοχωριέμαι πολύ γι αυτές τις γυναίκες. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε γι αυτά τα ζητήματα. Όταν σε δουν έγκυο παίρνουν όλοι ένα αυτόματα δικαίωμα να σε ρωτήσουν ό,τι υπάρχει στο κεφάλι τους. Θα θηλάσεις; Θα το στείλεις εκεί;» τόνισε η Μία Κόλλια.

Όσον αφορά τον σύντροφό της, αναφέρει ότι της στάθηκε πολύ, παρά τη διαφορά ηλικίας που έχουν (είναι μικρότερός της).

Όταν η Ηλιάνα Παπαγεωργίου ρώτησε τη δημοσιογράφο αν ανησυχούσε μήπως προκύψουν διάφορα θέματα, η κυρία Κόλλια απάντησε: «Υπήρχαν και υπάρχουν αντικειμενικά θέματα, όπως η πίεση που μπορείς να ανεβάσεις. Αυτό μου το είχε πει ο γιατρός. Εγώ μάλλον είμαι και τυχερή έχω καλό οργανισμό, πρόσεξα και λίγο και είχα μια εύκολη εγκυμοσύνη. Έκανα όλες τις εξετάσεις που έπρεπε για να βεβαιωθώ ότι το παιδί είναι καλά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, πρέπει να εξετάσεις τα πάντα και υπάρχουν εξετάσεις πολύ αναλυτικές. Νομίζω ότι δεν πρέπει να φοβούνται οι γυναίκες, να μην ακούνε τίποτα» τόνισε.

Αναφορικά με τη δουλειά, την αντοχή και τη βοήθεια, η Μία Κόλλια που κάνει επικοινωνία, social media και δημοσιογραφία, τόνισε ότι έχει επιλέξει να έχει βοήθεια, διαφορετικά δεν θα γινόταν να δουλεύει.

SHARE