Η Ούμα Θέρμαν
Η Ούμα Θέρμαν στην πιο ειλικρινή εξομολόγηση/Φωτογραφία: ΑP images
ΟΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝ

«Η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου» -Η Ούμα Θέρμαν για την άμβλωση που είχε κάνει στην εφηβεία


Την αποκάλυψη ότι προχώρησε σε άμβλωση σε νεαρή ηλικία έκανε η Ούμα Θέρμαν, θέλοντας να στηρίξει τις γυναίκες του Τέξας που με τον νέο νόμο της Πολιτείας ουσιαστικά απαγορεύεται να τερματίζουν την εγκυμοσύνη τους.

Στα 51 της χρόνια, η Ούμα Θέρμαν, μητέρα τριών παιδιών, αποφάσισε με ένα άρθρο της στην Washington Post να μοιραστεί με τον κόσμο τη δική της οδυνηρή εμπειρία για να στηρίξει «τις ευάλωτες γυναίκες που πλήττονται από τον νόμο» στο Τέξας.

«Η άμβλωση που είχα κάνει ως έφηβη ήταν η δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου, μια απόφαση που μου προκάλεσε απελπισία τότε και με στεναχωρεί ακόμα και τώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ.

Η Ούμα Θέρμαν εξηγεί ότι λίγο πριν κλείσει τα 20 έμεινε έγκυος από έναν άνδρα αρκετά χρόνια μεγαλύτερό της, ενώ βρισκόταν στην Ευρώπη, μακριά από την οικογένειά της. «Ήθελα να κρατήσω το μωρό, αλλά πώς;» διερωτήθηκε.

Σε μια «φριχτή» συζήτηση με τους γονείς της, «αυτό το παιδιάστικο όνειρο της μητρότητας» σκορπίστηκε. Η σχέση με τον άνδρα αυτόν «δεν ήταν βιώσιμη», «η καριέρα μου μόλις ξεκινούσε, δεν είχα τα μέσα να πληρώνω για ένα σταθερό σπίτι, ακόμη και για εμένα. Αποφασίσαμε οικογενειακώς ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω την εγκυμοσύνη», γράφει.

Με τη βοήθεια μιας φίλης της, πήγε στην Κολονία όπου ένας Γερμανός γιατρός έκανε την επέμβαση, με τοπική αναισθησία. «Πονούσα φρικτά αλλά δεν διαμαρτυρήθηκα, ντρεπόμουν τόσο πολύ που πίστευα ότι μου αξίζει αυτή η οδύνη…».

Η ηθοποιός πλέον έχει τρία παιδιά, την 23χρονη Maya, τον 19χρονο Levon και την 9χρονη Luna κι εξηγεί ότι εκείνη η άμβλωση τελικά την βοήθησε να γίνει η μητέρα που ήθελε: «Η άμβλωση ήταν ένα μονοπάτι σε μια ζωή γεμάτη χαρά και αγάπη που βίωσα. Επιλέγοντας να μην συνεχίσω εκείνη την εγκυμοσύνη μου επέτρεψα να ωριμάσω και να γίνω η μητέρα που ήθελα και χρειαζόταν να γίνω».

Σύμφωνα με το νόμο του Τέξας που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, απαγορεύονται οι αμβλώσεις ακόμη και αν η εγκυμοσύνη έχει προκύψει από βιασμό ή αιμομιξία, εφόσον εντοπίζεται καρδιακός χτύπος του εμβρύου, δηλαδή περίπου μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης.

SHARE