Η πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας
Η πριγκίπισσα Αμαλία έχει τα γενέθλιά της/Φωτογραφία: RVD/Martijn Beekman
ΟΛΛΑΝΔΙΑ

H κόρη της Μάξιμα, πριγκίπισσα Αμαλία, έγινε 17 ετών -Ποια είναι η επόμενη Βασίλισσα της Ολλανδίας


Η πριγκίπισσα Αμαλία, η μεγαλύτερη κόρη του Βασιλιά Γουλιέλμου -Αλέξανδρου και της βασίλισσας Μαξίμα της Ολλανδίας, έχει τα γενέθλιά της.

Η διάδοχος του ολλανδικού θρόνου έγινε 17 ετών και το παλάτι θέλησε να της ευχηθεί δημόσια μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram. Δημοσιεύοντας μία φωτογραφία της, που έχουμε ξαναδεί, η πριγκίπισσα Αμαλία φοράει ένα μπλε φόρεμα με μια δερμάτινη ζώνη στη μέση.

Η βασίλισσα Μαξίμα, που εργαζόταν σε τράπεζα πριν μπει στη βασιλική οικογένεια και ο βασιλιάς Γουλιέλμος -Αλέξανδρος, γιος της πρώην βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας, είναι επίσης γονείς της 15χρονης πριγκίπισσας Αλεξίας και της 13χρονης πριγκίπισσας Αριάν.

Η φωτογραφία της πριγκίπισσας Αμαλίας είναι από μια φωτογράφιση που έκανε η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας στην κατοικία τους, το Palace Huis Ten Bosch. Και τα πέντε μέλη της οικογένειας συμμετείχαν στη συγκεκριμένη φωτογράφηση, η οποία αποτελεί ετήσια παράδοση για την ολλανδική βασιλική οικογένεια.

Η πριγκίπισσα Αμαλία γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 2003 και έγινε διάδοχος του Ολλανδικού θρόνου, όταν ο πατέρας της ανέβηκε στο θρόνο στις 30 Απριλίου 2013, μετά από την παραίτηση της γιαγιάς της βασίλισσας Βεατρίκης.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε το παλάτι για τα γενέθλιά της:

Το καλοκαίρι, το εξώφυλλο ενός ισπανικού περιοδικού είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς είχε αποκαλέσει την πριγκίπισσα Αμαλία plus size. To περιοδικό «Caras» είχε στο εξώφυλλο την βασίλισσα Μάξιμα να κρατάει από το χέρι την κόρη της Αμαλία και ισχυρίστηκε ότι σκοπός του ήταν να εμπνεύσει τα νέα κορίτσια να αγαπήσουν το σώμα τους.

Ονομάσθηκε Αικατερίνη από την ελληνική λέξη που σημαίνει «καθαρός», Αμαλία από τον γερμανικό όνομα Αμέλια που σημαίνει «προσπάθεια στον αγώνα», Βεατρίκη από την γιαγιά της βασίλισσα Βεατρίκη, Κάρμεν από την γιαγιά της Μαρία ντελ Κάρμεν Σερρούτι Καρρικάρ και Βικτώρια από την νονά της Διάδοχο Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας.

Τον Ιούνιο του 2010 ήταν μια από τις παράνυφους στον γάμο της νονάς της Διαδόχου Πριγκίπισσας Βικτώρια της Σουηδίας με τον Δανιήλ Βέστλινγκ στο Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης.

RVD - Wesley de Wit
SHARE