Η Τίνα Λιβανού με την Μαρία Κάλλας
Η Τίνα Λιβανού με την Μαρία Κάλλας/Φωτογραφία: ΑP images
FLASHBACK

Η Τίνα Λιβανού με τον δεύτερο σύζυγό της -Από τις πιο κομψές γυναίκες της αριστοκρατείας


Η Τίνα Λιβανού υπήρξε σύζυγος σπουδαίων προσωπικοτήτων και ήταν από τις πιο κομψές γυναίκες του διεθνούς jet set. 

Ο πατέρας της ήταν ο Σταύρος Λιβανός, ένας από τους πλουσιότερες Έλληνες εφοπλιστές της εποχής. Η πανέμορφη Τίνα ήταν η μικρότερη κόρη του και περιζήτητη νύφη της υψηλής κοινωνίας. Τελικά, ο άνθρωπος που κατάφερε να την παντρευτεί ήταν ο ανερχόμενος τότε εφοπλιστής που έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Παντρεύτηκαν όταν η Τίνα ήταν μόλις 17 ετών και απέκτησαν δύο παιδιά τον Αλέξανδρο και τη Χριστίνα. Έζησαν μαζί 14 χρόνια και το 1960 πήραν διαζύγιο καθώς οι αλλεπάλληλες απιστίες του συζύγου της έφεραν το οριστικό τέλος στον γάμο τους. Έναν χρόνο μετά παντρεύτηκε τον Τζoν Σπενσερ – Τσώρτσιλ, Μαρκήσιο του Μπλάντφορντ,11ο Δούκα του Μάρλμπορο με τον οποίο έζησε 10 χρόνια.

Ο τελευταίος της σύζυγος ήταν ο αιώνιος αντίπαλος του Αριστοτέλη Ωνάση και πρώην σύζυγος της αδερφής της που είχε πεθάνει μυστηριωδώς το 1970, ο Σταύρος Νιάρχος. Ο γάμος τελέστηκε το 1971 ένα χρόνο μετά τον ξαφνικό θάνατο της Ευγενίας Λιβανού στη Σπετσοπούλα. Ήταν κάτι που επιθυμούσε τόσο ο Νιάρχος, όσο και η Τίνα που έπειτα από δύο διαζύγια αναζητούσε την ασφάλεια που θα της προσέφερε ο εφοπλιστής. Λέγεται ότι ο Νιάρχος είχε πάντα αισθήματα για την Τίνα από την εποχή που είχε ζητήσει το χέρι της από τον πατέρα της και εκείνος είχε προτιμήσει να την δώσει στον Ωνάση. Και οι φήμες ήθελαν και την Τίνα ερωτευμένη από τότε μαζί του.

Η φωτογραφία της Τίνας Λιβανού με τον δεύτερο σύζυγό της

Ενα ασπρόμαυρο κλικ της Τίνας Λιβανού με τον δεύτερο σύζυγό της, είδαμε στο προφίλ της Ελενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram. Στη λεζάντα διαβάζουμε:

«Η Τίνα Λιβανού με τον δεύτερο σύζυγό της, μαρκήσιο του Μπλαντφορντ στο Oxfordshire το 1962. Έχοντας απηυδήσει από τις απιστίες του Ωνάση, η Τίνα Λιβανού πήρε διαζύγιο από τον Έλληνα εφοπλιστή το 1961, αφού πρώτα τον πλήρωσε αρκετές φορές με το ίδιο νόμισμα, και αμέσως μετά παντρεύτηκε τον John Spencer-Churchill, ενδέκατο δούκα του Μάρλμπορο, μαρκήσιο του Μπλάντφορντ. Ως μέλος της αγγλικής αριστοκρατίας πια η Τίνα είχε ήδη όλο τον αέρα που απαιτούσε ο νέος της ρόλος, και που ταίριαζε στο επιβλητικό country estate ανάκτορο του μαρκησίου, το περίφημο Blenheim Palace, (μνημείο πλέον παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO), διατηρώντας παράλληλα την κοριτσίστικη γοητεία της. Και αυτός ο γάμος όμως κατέληξε σε διαζύγιο έπειτα από μία δεκαετία».

Ένα χρόνο μετά το μοιραίο δυστύχημα του γιου της, Αλεξάνδρου, μια δόση βαρβιτουρικών έβαλε το 1974 πρόωρο τέλος στη συναρπαστική ζωή της Τίνας Λιβανού σε ηλικία μόλις 45 ετών.

SHARE