Μαμά με καροτσάκι περπατάει και είναι αγχωμένη
To viral post μιας μητέρας από το Κολοράντο/ Φωτογραφία: Shutterstock
06|11|2019 10:23
SHARE
VIRAL

«Δεν είμαι μόνη»: Η viral ανάρτηση μιας μητέρας που αποδεικνύει τη δύναμη της γυναικείας φιλίας -Κάνει το γύρο του διαδικτύου


Η μητέρα είναι πολυμήχανη, multitasker, γρήγορη, προσέχει τους πάντες και όλα περνούν από το χέρι της. Μοιάζει παντοδύναμη, αληθινός ήρωας!

Ωστόσο, αν δεν ζήσει κανείς τη μητρότητα, δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως το άγχος, τις ανησυχίες και την κούραση που «καμουφλάρονται» επιτυχώς πίσω από το απίθανο σθένος και τη δύναμη κάθε μαμάς.

Μια μαμά από το Κολοράντο έγινε πρόσφατα viral, χάρη σε μια φωτογραφία που δημοσίευσε πρόσφατα στο Facebook, η οποία αποδεικνύει ότι, πολλές φορές, ακόμα και οι μαμάδες-ήρωες χρειάζονται βοήθεια. Ωστόσο, συχνά το μόνο που πρέπει να κάνουν, είναι να τη ζητήσουν, χωρίς ντροπή και χωρίς να περιμένουν να πελαγώσουν!

Η Kimberly Adams δημοσίευσε μια φωτογραφία στη σελίδα Nothern Colorado Moms στο Facebook. Στη λεζάντα περιγράφει μια πραγματικά συγκλονιστική στιγμή, κατά την οποία συνειδητοποίησε το πραγματικό νόημα της γυναικείας φιλίας. Η ανάρτηση έχει ξεπεράσει τα 65 χιλιάδες like και τις 115 χιλιάδες κοινοποιήσεις.

This is what friendship looks like👇🏼 I am currently walking through the hardest season of my life, and as Mama’s we...

Posted by Northern Colorado Moms Blog on Thursday, October 17, 2019

Η νεαρή μαμά λέει στην ανάρτησή της ότι περνά μια ιδιαίτερη δύσκολη στιγμή της ζωής της. Η ίδια νόμιζε ότι, αυτό που έπρεπε να κάνει είναι να τα βγάλει πέρα μόνη της, βασιζόμενη μόνο στις δικές της δυνάμεις. Ωστόσο, πλέον έχει συνειδητοποιήσει ότι, αυτή η πεποίθηση φθείρει ψυχολογικά όποια γυναίκα την ακολουθεί.

Πριν μερικές μέρες λοιπόν, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει με τους αγαπημένους της. «Χρειαζόμουν τους δικούς ανθρώπους. Νόμιζα ότι αρκούσε απλά να τους πάρω τηλέφωνο και να γκρινιάξω για όσα συμβαίνουν γύρω μου. Ωστόσο, ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο, φίλη μου με ρώτησε κάτι πολύ σημαντικό. Με ρώτησε απλά να της πω τι ήταν αυτό που είχα πραγματικά ανάγκη εκείνη τη στιγμή».

Η Kimberly της απάντησε «Δεν θέλω να βρίσκομαι μόνη» και η φίλη της αμέσως είπε «Έρχομαι».

«Ξεκίνησα τότε να προσπαθώ να τη μεταπείσω και να της λέω ένα σωρό λόγους που δε χρειαζόταν να έρθει “Το σπίτι μου είναι χάλια”, “Δε θέλω να σε επιβαρύνω”, “Θα οδηγείς πόση ώρα για να φτάσεις”. Η απάντησή της ήταν “Δε με νοιάζει τίποτα από όλα αυτά, μου είπες ότι δε θες να είσαι μόνη σου, οπότε έρχομαι”».

Τελικά, όχι μία, αλλά δύο φίλες της έσπευσαν στο σπίτι της Kimberly. Της πήγαν φαγητό, την αγκάλιασαν και τη ρώτησαν «Τι μπορούμε να κάνουμε». Το πιο σημαντικό, όμως, για τη μαμά από το Κολοράντο, όπως λέει η ίδια, ήταν ότι δεν ήταν πια μόνη της.

Δυο φίλες συζητούν και γελούν
Baylee Gramling/ Unsplash

Η ίδια τελειώνει το συγκλονιστικό post απευθυνόμενη σε κάθε μαμά εκεί έξω που νιώθει μερικές φορές ότι έχει τόσα πολλά να κάνει, που πνίγεται. «Ξέρω ότι υπάρχει και στη δική σου ζωή κάποιος που θα σου πει “Έρχομαι”, αρκεί να του το ζητήσεις».

SHARE