Κατερίνα Καινούργιου
Κατερίνα Καινούργιου/Φωτογραφία: katken/instagram
INSTAGRAM

Η ιατρική συμβουλή της Κατερίνας Καινούργιου στις γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης -Τι πρέπει να προσέξουν


Σε εξέταση μαγνητικής μαστογραφίας προχώρησε η Κατερίνα Καινούργιου και θέλησε μέσα από το προφίλ της στο Instagram να συμβουλέψει τις γυναίκες με ενθέματα σιλικόνης στους μαστούς.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Super Κατερίνα» παρότρυνε τις γυναίκες να μην αμελούν την εξέταση της μαστογραφίας και δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες που τράβηξε από το νοσοκομείο. Μάλιστα τόνισε πως όσες γυναίκες έχουν βάλει ενθέμετα σιλικόνης στο στήθος τους καλό είναι να κάνουν μια μαγνητική μαστών για προληπτικούς λόγους.

«Σαν εξέταση είναι δύσκολη, όχι γιατί πονάει – δεν πόνεσα από την εξέταση στιγμή αλλά λόγω της νεκρικής ακινησίας, του θορύβου του μηχανήματος, του πανικού κλειστοφοβίας που μπορεί να σε πιάσει κατά τη διάρκειά της όπως είσαι ξαπλωμένη μπρούμυτα. Δεν υπάρχει επιπλέον ενόχληση από το στήθος που βρίσκεται στις ειδικές κενές θήκες, δεν έχεις ζαλάδα ή οποιαδήποτε αισθητή παρενέργεια με το τέλος της εξέτασης. Προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι πολύ θετικό και χαλαρωτικό» σημείωσε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Η πρόληψη σώζει ζωές. Ο γιατρός μου με παρέπεμψε σε μαγνητική μαστών για προληπτικούς λόγους, αλλά κυρίως γυναίκες σαν κι εμένα που φέρουν ενθέματα σιλικόνης είναι καλό να υποβάλλονται στην αντίστοιχη εξέταση καθώς είναι η μόνη μέθοδος για να αναδείξει πιθανή ρήξη του ενθέματος (διαφυγή σιλικόνης)» εξήγησε η Κατερίνα Καινούργιου.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Στην Ελλάδα οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον γυναικολόγο τους και να τους συνταγογραφήσει αυτή την εξέταση. Έτσι μπορείτε προληπτικά και εφόσον σας έχει διαγνωστεί υψηλή πυκνότητα στους μαστούς να μπείτε σ αυτή την διαδικασία με την καθοδήγηση των γιατρών σας η του γυναικολόγου σας».


«Η ψηφιακή μαστογραφία από τα 40 και μετά σε γυναίκες που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό συνιστάται κάθε χρόνο! Η εξέταση γίνεται στο κλασικό μηχάνημα του μαγνητικού τομογράφου, με χρήση σκιαγραφικού μέσου (παραμαγνητική ουσία) η οποία χορηγείται ενδοφλέβια, και ανάλογα λαμβάνονται εικόνες.

Και ξαναλέω κορίτσια: Σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στους μαστούς, η Μαγνητική Μαστογραφία αποτελεί την καταλληλότερη εξέταση για τη διαπίστωση της ακεραιότητας των ενθεμάτων ή την ανίχνευση ρήξεων και άλλων ενδεχόμενων επιπλοκών σε αυτά» έγραψε η Κατερίνα Καινούργιου.

SHARE