παππούς και εγγονός ακουμπούν τα χέρια τους στο τζάμι
Η συγκλονιστική στιγμή/ Φωτογραφία: Unai Beroiz
TAN CERCA, TAN LEJOS

«Τόσο κοντά, τόσο μακριά»: Φωτογράφος απαθανατίζει τη στιγμή που «ακουμπά» τον παππού του πίσω από το τζάμι και συγκλονίζει


Ισπανός φωτογράφος απαθανάτισε τον παππού του όταν πήγε να τον επισκεφτεί και το «κλικ» του έγινε viral.

Η φωτογραφία που τράβηξε ο Ισπανός φωτορεπόρτερ Unai Beroiz όταν επισκέφτηκε τον 90χρονο παππού του κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στο κάδρο βλέπουμε και τους δύο να ακουμπούν το τζάμι με τα χέρια τους, σαν να προσπαθούν να νιώσουν ο ένας την επαφή του άλλου...

Ο ταλαντούχος φωτογράφος μιλώντας στην Guardian είπε ότι το κλικ περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την απίστευτη εποχή στην οποία ζούμε και την πρωτόγνωρη κατάσταση που η ανθρωπότητα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει. 

Αφού τελείωσε τη φωτογράφιση για ένα ρεπορτάζ για την τοπική εφημερίδα στην οποία εργάζεται, ο Beroiz σταμάτησε για να δει τον παππού του, τον Μιγκέλ. Έβγαλε τη φωτογραφία την ώρα που ο παππούς του στεκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας. «Ήθελε να βγει έξω, δεν το έχει προβληματίσει και πολύ όλο αυτό» προσθέτει ο Beroiz.

https://www.instagram.com/p/B-cvlHXKZ-m/

Σκοπός του ήταν να στείλει τη φωτογραφία με την υπόλοιπη οικογένειά του, για να τους δείξει ότι ο Μιγκέλ είναι καλά, καθώς ναι μεν έχει τηλέφωνο, αλλά δεν έχει ίντερνετ. Ύστερα, ο φωτογράφος αποφάσισε νατ τη μοιραστεί στα social media, με τον τίτλο «Τόσο κοντά, τόσο μακριά», γράφοντας «Είναι εδώ, αλλά μου φαίνεται ότι βρίσκεται κάπου πολύ μακριά». 

Η Ισπανία ανήκει στις χώρες που μετρούν χιλιάδες θανάτους και αναρίθμητα κρούσματα κορωνοϊού. Όπως αναφέρει η Guardia, η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άνω των 80 ετών.

SHARE