Ιταλίδα διασώστρια με μάσκα
Instagram/ @giorgiafantinuoli
30|08|2020 11:46
SHARE
VIRAL

«Φοβάμαι την άγνοιά σας πιο πολύ από τον κορωνοϊό»: Η viral φωτό οργισμένης Ιταλίδας διασώστριας μετά από 12 ώρες βάρδιας


Με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού να αποτελεί πλέον πραγματικότητα για τις περισσότερες χώρες του κόσμου, οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας ανησυχούν ότι πολλοί έχουν πάρει αψήφιστα τις οδηγίες των ειδικών και θεωρούν ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο τρομακτική όσο την πρώτη φορά.

Οργισμένη και κουρασμένη, ύστερα από 12 ώρες συνεχόμενης βάρδιας, η Giorgia Fantinuoli δημοσίευσε ένα μήνυμα στα προφίλ της στο Facebook και το Instagram, το οποίο έχει γίνει viral κι έχει συγκεντρώσει χιλιάδες like. Πολλοί άφησαν σχόλιο, ευχαριστώντας την για όσα κάνει για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, η ίδια δηλώνει ότι έχει κουραστεί να ακούει κενά λόγια, χωρίς νόημα, αφού στην πράξη λίγοι είναι αυτοί που ακολουθούν τους κανόνες κατά γράμμα.

Όπως ανέφερε η ίδια στην ιταλική La Republica, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος του κορωνοϊού στην Ιταλία, αναγκάστηκε να μετακομίσει στο άδειο σπίτι της 84χρονης γιαγιάς της -η ηλικιωμένη πήγε να μείνει με τους γονείς της Giorgia.

Ωστόσο, βλέπει ότι πλέον η κατάσταση έχει αρχίσει πάλι να ξεφεύγει και ανησυχεί ότι θα αναγκαστεί να αποχωριστεί ξανά την οικογένειά της.

Το οργισμένο μήνυμα της Giorgia Fantinuoli στα social media

«Αυτή είμαι εγώ μετά από 12 ώρες δουλειάς. Ντυμένη ακριβώς όπως πριν από τέσσερις μήνες, ενώ παραπονιόσασταν όλοι για την οικονομία που κατρακυλά και εξουθενώνατε τα σκυλιά σας για να τους πηγαίνετε 10 λεπτά βόλτα.

Είμαι εγώ που κοιτάζω τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τη νυχτερινή σας ζωή και τα βράδια δεν κοιμάμαι γιατί φοβάμαι ότι θα μείνω ξανά μόνη, μακριά από την οικογένειά μου, γιατί κάνω ένα “επικίνδυνο επάγγελμα". Φοβάμαι να καταπολεμήσω την άγνοιά σας, πιο πολύ από τον ιό, καθώς και το θράσος σας όταν με βλέπετε στο ασθενοφόρο και μου λέτε ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε τη μάσκα σας για δύο ώρες όταν ταξιδεύετε με το τρένο, γιατί σας προκαλεί “υπεροξέωση”.

Φοβάμαι την άγνοια πιο πολύ από τον ιό. Γιατί για τέσσερις μήνες είδα συναδέλφους κουρασμένους, αποκοιμήθηκα χωρίς να φάω για τρία βράδια στη σειρά, δεν πήγα τουαλέτα ακόμα και για 10 ώρες γιατί δεν μπορούσα να βγάλω τη στολή προστασίας.

Φοβάμαι εσάς, που μας αποκαλούσατε “ήρωες”, αλλά τώρα ήδη ξεχάσατε τα σημάδια στα πρόσωπά μας από τη μάσκα, την οποία φοράτε στο χέρι λες και είναι βραχιόλι!».

SHARE