καλλιτέχνης κρύβει σβάστικες με φαγητό
Φωτογραφία: Instagram/ @cibo.oooo
09|12|2020 08:08
SHARE
CIBO

Ιταλός καλλιτέχνης σβήνει σβάστικες και άλλα σύμβολα μίσους με πολύχρωμα φαγητά


Ο Πιερ Πάολο Σπινατσέ είναι ένας Ιταλός καλλιτέχνης που «σβήνει» το μίσος και το αντικαθιστά με τέχνη.

Φανταστείτε να μπορούσατε να εξαφανίσετε το μίσος από τον κόσμο και να το αντικαθιστούσατε με κάτι αισιόδοξο, πολύχρωμο και νόστιμο, όπως τέχνη ή φαγητό. Κάτι τέτοιο έχει στόχο να κάνει ο Ιταλός καλλιτέχνης Πιερ Πάολο Σπινατσέ από τη Βερόνα, ο οποίος καλύπτει νεοναζιστικά σύμβολα και λέξεις μίσους με πολύχρωμα έργα τέχνης, τα οποία αναπαριστούν κάθε λογής φαγητού! Γι’ αυτό και έχει επιλέξει το ψευδώνυμο Cibo, που στα ιταλικά σημαίνει φαγητό.

Φράουλες, μακαρονάδες, παρμεζάνες, πίτσες και άλλες λιχουδιές εξαφανίζουν τα σημάδια μίσους, όπως σβάστικες. «Πριν από κάποια χρόνια μια ομάδα νεοφασιστών σκότωσε έναν συμφοιτητή μου. Από τότε, αποφάσισα ότι ανέχτηκα αρκετά. Και μπορεί να μην άλλαζα ριζικά την κατάσταση, αλλά κάτι έπρεπε να κάνω» είχε τονίσει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Ο ίδιος μετρά πάνω από 300 χιλιάδες followers στο Instagram και αρκετά χιλιάδες like στο Facebook, αριθμοί που ολοένα και αυξάνονται. Εκατοντάδες λόγια μίσους και σβάστικες έχουν δώσει τη θέση τους και σε λαχταριστά ιταλικά πιάτα.

Ο Πιερ Πάολο Σπινατσέ -aka Cibo- ξεκαθαρίζει ότι αυτό που κάνει δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό πλαίσιο, ενώ αναφέρει ότι έχει δεχτεί ακόμα και απειλές από ακροδεξιούς που δε συμφωνούν με το έργο του. Μάλιστα, πρόσφατα τοποθέτησαν εκρηκτικό υλικό κάτω από το αμάξι του, το οποίο προκάλεσε έκρηξη, ευτυχώς ενώ το αυτοκίνητό του ήταν ακόμα παρκαρισμένο.

«Δεν ασκώ πολιτική. Είναι μια πολύ απλή πράξη. Ένα ντεκόρ. Γιατί αγαπώ τον τόπο μου και πιστεύω ότι οι πόλεις είναι ουσιαστικά μεγάλα μουσεία. Γι’ αυτό, θέλω να είναι όμορφες. Δέχτηκα και πολλές απειλές, αλλά αυτές δε με σταματούν, το αντίθετο. Με παρακινούν ακόμα περισσότερο. Γιατί το μίσος και ο φόβος πρέπει να πολεμηθούν με την τέχνη» είπε στο Arttrubune.

SHARE