Κόκκινες θέσεις θεάτρου
Νέα καταγγελία στον χώρο του θεάτρου/Φωτογραφία: Kilyan Sockalingum/Unsplash
24|02|2021 08:57
SHARE
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Νέα καταγγελία σοκ στον χώρο του θεάτρου: Γνωστή ηθοποιός κατηγορεί γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό για βιασμό


Μία ακόμη καταγγελία βιασμού από τον χώρο του θεάματος έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Μίντζια, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, έχει γίνει ήδη καταγγελία κατά γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για τον οποίο ήδη έχουν γίνει καταγγελίες για παρόμοια αδικήματα. Η καταγγέλλουσα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι μία ηθοποιός αρκετά γνωστή στο ελληνικό κοινό, η οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια ζει στο εξωτερικό.

Οπως περιέγραψε ο κ. Μίντζιας η καταγγέλλουσα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον θύτη, με την πρόφαση ότι ήθελε να της μιλήσει για μία συνεργασία στο θέατρο, καθώς την είχε δει σε τηλεοπτική σειρά. Η ηθοποιός πήγε στο ραντεβού το οποίο έγινε σε περίοδο του Πάσχα πριν μερικά χρόνια, μέρα μεσημέρι στο σπίτι του δράστη.

Δικηγόρος ηθοποιού: Αφού την βίασε, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει

Η ηθοποιός γνωρίζοντας πως ο συνάδελφός της ήταν παντρεμένος, θεώρησε πως δεν πρόκειται για κάτι το μεμπτό και πήγε στο ραντεβού. Εκεί ο θύτης άρχισε να πηγαίνει την κουβέντα σε πιο προσωπικό επίπεδο κάτι που ενόχλησε την ίδια. Οταν όμως πήγε να φύγει από το σπίτι η πόρτα είχε κλειδωθεί και ο δράστης την βίασε, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της.

Η ηθοποιός αντέδρασε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο ωστόσο δεν είχε την δύναμη και την δυνατότητα να αποφύγει τον βιασμό, τόνισε ο δικηγόρος.

«Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη, της ξεκλείδωσε την πόρτα και αφού την έδιωξε κακήν-κακώς την απείλησε ότι εάν μιλήσει θα την καταστρέψει» περιέγραψε ο κ. Μίντζιας.

Οπως ανέφερε ο δικηγόρος, το θύμα προσπάθησε να το διαχειριστεί μόνη της, νοιώθοντας ενοχές για ότι έγινε. Έφυγε από την Αθήνα και εργάστηκε στην επαρχία για ένα διάστημα. Ενα χρόνο μετά ωστόσο συνάντησε ξανά τον δράστη ο οποίος την παρενοχλούσε σαν να μην είχε συμβεί τίποτε στο παρελθόν.

«Ετσι τα παράτησε όλα και έφυγε για το εξωτερικό. Εκεί έκανε οικογένεια και έχει παιδιά. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν είχε μιλήσει μέχρι πρόσφατα σε κανέναν, παρά μόνο σε έναν δικό της άνθρωπο», ανέφερε ο δικηγόρος ο οποίος πρόσθεσε πως ήδη έχει γίνει η καταγγελία στο πειθαρχικό του Σωματείου των Ηθοποιών, ενώ ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Ο κ. Μίντζιας ανέφερε πως υπάρχουν άλλες δύο υποθέσεις για απόπειρα βιασμού και μάλιστα πρόσφατες, τις οποίες χειρίζεται.

SHARE