Κάιλι Τζένερ / Φωτογραφία : Splash / Ideal Images
Κάιλι Τζένερ / Φωτογραφία : Splash / Ideal Images
24|01|2023 13:00
SHARE
PARIS FAHION WEEK

Η εμφάνιση της Κάιλι Τζένερ με το Schiapparelli φόρεμα με κεφάλι λιονταριού που δίχασε


Η Κάιλι Τζένερ σε μια εμφάνιση που σχολιάστηκε.

Η Κάιλι Τζένερ βρίσκεται στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας και παραβρέθηκε στην επίδειξη υψηλής ραπτικής του οίκου Schiaparelli για την κολεξιόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2023. Στο show εμφανίστηκε με ένα κεφάλι λιονταριού κεντημένο επάνω στο, κατά τα άλλα, εκπληκτικό μαύρο φόρεμα της.

Όπως είναι λογικό, η εμφάνισή της σχολιάστηκε έντονα και μάλιστα χαρακτηρίστηκε «βίαιη». Σε μία εποχή που ο αγώνας για την ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στα ζώα βρίσκεται στο peak του και οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας απαρνούνται τη χρήση δέρματος και γούνας προς υπεράσπιση της cruelty free φιλοσοφίας, η εικόνα αυτή θεωρήθηκε σκληρή. Κάπως σαν να θύμισε επίδειξη δύναμης βγαλμένη από την αρχαιότητα –σαν να γυρνούσε ο ήρωας της μυθολογίας με το λαβωμένο «τέρας» στον ώμο του. Μάλιστα, ένα λιοντάρι αποτελεί το σύμβολο του ισχυρότερου, του βασιλιά των ζώων.

Ωστόσο ολόκληρη η συλλογή της Schiaparelli απαρτιζόταν από ψεύτικα κεφάλια ζώων και faux γούνες. Συγκεκριμένα, ο οίκος διάλεξε τη λεοπάρδαλη, το λιοντάρι και τον λύκο, που αποτελούν τα σύμβολα της λαγνείας, της υπερηφάνειας και της φιλαργύας. Τις δημιουργίες αυτές, στην πασαρέλα, φόρεσαν η Ναόμι Κάμπελ, η Ιρίνα Σάγιακ και η Σαλόμ Χάρλοου. Η αξέχαστη σχεδιάστρια ήταν πάντα απρόβλεπτη και την ίδια φιλοσοφία φαίνεται να ακολούθησε και ομώνυμος οίκος. Πολλοί βέβαια εναντιώθηκαν στη συγκεκριμένη συλλογή, τονίζοντας ότι προωθεί το παράνομο κυνήγι τροπικών ζώων, άλλοι πάλι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη συλλογή, ξεκαθαρίζοντας ότι κανένα ζώο δεν πληγώθηκε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της.

Πάντως, φαίνεται ότι η εμφάνιση της Τζένερ είχε ιδιαίτερη σημασία για την ίδια, καθώς η ίδια και ο Τράβις Σκοτ ανακοίνωσαν πρόσφατα το όνομα του 11 μηνών γιου τους: «Aire», που σημαίνει «το λιοντάρι του θεού». Μάλλον κάποιο μήνυμα ήθελε να περάσει η μαμά λέαινα!

Κάιλι Τζένερ / Φωτογραφία : Splash / Ideal Images
Κάιλι Τζένερ / Φωτογραφία : Splash / Ideal Images
SHARE