Ο Ανδρέας Μπάρκουλης
Ο Ανδρέας Μπάρκουλης/ Φωτογραφία: NDP Photo Agency
FLASHBACK

Ανδρέας Μπάρκουλης και Καίτη Γκρέυ όταν ήταν ζευγάρι -Νέοι, όμορφοι και ερωτευμένοι


Ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν στα νιάτα του ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου.

Για χάρη του δημιουργήθηκε ολόκληρο σλόγκαν, «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!», ωστόσο δεν θα συνέβαινε αυτό, αν ο διάσημος ηθοποιός δεν ήταν προικισμένος και με το ταλέντο της υποκριτικής τέχνης. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1957 στην ταινία του Κώστα Ανδρίτσου «Μαρία η Πενταγιώτισσα», στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Το θελκτικό παρουσιαστικό του, η ευγενική φυσιογνωμία και η φυσική του γοητεία, γρήγορα τον καθιέρωσαν ως τον πιο δημοφιλή πρωταγωνιστή του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής εκείνης.

Στην προσωπική του ζωή, ο Ανδρέας Μπάρκουλης παντρεύτηκε τρεις φορές. Με την Καίτη Γκρέυ υπήρξαν ζευγάρι το 1959 και έζησαν έναν δυνατό έρωτα. Είχαν σχέση για δύο χρόνια, αλλά αποφάσισαν να χωρίσουν. Μάλιστα, το ζευγάρι επανασυνδέθηκε μετά από πολλά χρόνια και σκόπευε να παντρευτεί. Τελικά ο γάμος δεν έγινε και ακολούθησαν τελικά διαφορετικούς δρόμους παραμένοντας καλοί φίλοι.

Ανδρέας Μπάρκουλης και Καίτη Γκρέυ όταν ήταν ζευγάρι -Νέοι, όμορφοι και ερωτευμένοι

Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ανδρέα Μπάρκουλη με την Καίτη Γκρέυ την εποχή που ήταν ζευγάρι είδαμε στον λογαριασμό της Ελενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Η Καίτη Γκρέυ και ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχαν ζήσει έναν έντονο έρωτα που ξεκίνησε το 1959 με μια βόλτα με το σπορ αυτοκίνητο του ηθοποιού στη Θεσσαλονίκη. «Με το ένα χέρι οδηγούσε, με το άλλο με τάιζε σοκολάτα. Με πήγε σε μια ερημιά και εκεί μου εξομολογήθηκε, για πρώτη φορά πως ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί μου. Έτσι ξεκίνησαν όλα», έχει διηγηθεί η εμβληματική τραγουδίστρια για τον αξέχαστο ηθοποιό.

«Λίγο αργότερα μου είπε πως θα έρθει να με ζητήσει από τη μάνα μου. Και το έκανε. Άμα σε θέλει η κόρη μου, κι εγώ σε θέλω', του απάντησε εκείνη, και έτσι αρραβωνιαστήκαμε». Η σχέση ωστόσο δεν κράτησε πολύ, αφήνοντας ωστόσο μάλλον ευχάριστες αναμνήσεις και στους δυο αφού μια δεκαετία αργότερα επανασυνδεθήκαν. «Μετά από δέκα χρόνια που είχαμε χωρίσει, ξανασμίξαμε και ετοιμαζόμασταν να παντρευτούμε!». Εκείνη την εποχή τραβήχτηκε και η συγκεκριμένη φωτογραφία του ζεύγους που αν και ακολούθησαν τελικά διαφορετικούς δρόμους παρέμειναν καλοί φίλοι».

Είχαν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια από τον χωρισμό τους και τελικά το ζευγάρι έδωσε άλλη μια ευκαιρία στη σχέση του. Η Καίτη Γκρέυ είχε μιλήσει για την πρώτη συνάντηση που έφερε την επανασύνδεση: «Με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να πάμε για φαγητό. Δέχτηκα. Πήγαμε πρώτα για φαγητό και μετά στα μπουζούκια που τραγουδούσε η Γιώτα Γιάννα. Ο Ανδρέας ζήτησε από ένα παιδί να τραγουδήσει την επιτυχία του Κόκκοτα ''Σ' αγάπησα για μια φορά ακόμα''. Μου κράταγε σφιχτά το χέρι και μου είπε: ''Θέλω αυτό που δεν κάναμε πριν από τόσα χρόνια να το κάνουμε τώρα. Να παντρευτούμε. Πέρασαν πολλές γυναίκες από τη ζωή μου αλλά δεν σήμαιναν τίποτα για μένα''. Κι εγώ του απάντησα: ''Ανδρέα, τα παιδιά μου έχουν μεγαλώσει. Πρέπει να τα ρωτήσω πρώτα''. Πράγματι τα ρώτησα κι εκείνα συμφώνησαν. Ο Ανδρέας ήταν ο μόνος άνδρας που είχαν αγαπήσει και δέχονταν να είναι κοντά μου. Περιμέναμε να βγει το διαζύγιό του για να παντρευτούμε. Θα μας πάντρευαν ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή».

SHARE