Κακά Κορίτσια
Τα Κακά Κορίτσια/ Φωτογραφία: Instagram/ @kakakoritsia
22|02|2024 11:21
SHARE
ΚΑΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Κακά Κορίτσια: Πώς είναι σήμερα τα μέλη του γυναικείου γκρουπ που σημάδεψε την ελληνική pop των '90s


Τα Κακά Κορίτσια ήταν ένα από τα πιο αγαπητά γυναικεία συγκροτήματα των ‘90s και όσοι τα έζησαν σίγουρα θυμούνται την επιτυχία τους.

Η Άντζελα Μαυρωτά, η Ανθή Γιακουμέλου και η Μαρία Σταρένιου είναι τα μέλη του εμβληματικού συγκροτήματος Κακά Κορίτσια, τα οποία σημάδεψαν την pop μουσική σκηνή στην Ελλάδα των ‘90s. Οι επιτυχίες τους ακόμα και σήμερα ακούγονται στα νοσταλγικά πάρτι με επιτυχίες του παρελθόντος. Το μεγαλύτερο hit του ήταν φυσικά το «Ήρθες Πάλι», από τα πιο iconic τραγούδια της εποχής, ενώ σίγουρα οι παλιότεροι θυμούνται το «Γεια σου», «Ξαναγεννήθηκα», «Μου λείπει» και άλλα.

Οι τρεις του κατάγονται από την Πάτρα, ενώ το όνομα του γκρουπ ήταν έμπνευση του παραγωγού Στέλιου Φωτιάδη. Το πρώτο maxi single των Κακών Κοριτσιών κυκλοφόρησε το 1989, με τίτλο «Μείνε Εδώ» και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κατέκτησαν τη δεύτερη θέση με το ομώνυμο τραγούδι. Ένα χρόνο αργότερα κατέκτησαν ξανά τη δεύτερη θέση με το τραγούδι «Απόψε θέλω ή ποτέ».

Οι τρεις τους πρόσφατα εμφανίστηκαν στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και μίλησαν για την τότε επιτυχία τους, ενώ αναφέρθηκαν και στον εμβληματικό «Δολοφόνο». Η Άντζελα Μαυρωτά, η οποία είναι και στιχουργός και συνθέτης των τραγουδιών του γκρουπ, ανέφερε «Ο τίτλος “Ήρθες πάλι” δεν ήταν πολύ “πιασάρικος”, γι’ αυτό βάλαμε στην παρένθεση και “τον δολοφόνο», ενώ αποκάλυψε ότι ο στίχος “ήρθες πάλι πίσω σαν τον δολοφόνο που στον τόπο του εγκλήματος γυρνά” τής ήρθε επί τόπου ένα βράδυ.

Όσον αφορά το βίντεο κλιπ, τα Κακά Κορίτσια είπαν ότι το προηγούμενο βράδυ των γυρισμάτων δούλευαν, οπότε πήγαν κατευθείαν, χωρίς να κοιμηθούν. Τα γυρίσματα έγιναν κάπου στην Βαρυμπόμπη. Όταν έφτασαν, η Ανθή Γιακουμέλου έκλεισε «έκλεισε» τα δάχτυλα της Άντζελας Μαυρωτά στην πόρτα του αυτοκινήτου, κάτι που η τελευταία, όπως λέει, θεωρεί σημαδιακό, αφού τελικά το τραγούδι ήταν το τέλος της αναμονής, το μεγάλο «μπαμ» που όλοι περιμένουν στην καριέρα τους.

Δείτε πώς είναι σήμερα τα Κακά Κορίτσια:

SHARE