Ενα σαλόνι απο τζιν
Ο Βρετανός καλλιτέχνης Ian Berry/Φωτογραφία: Ian Berry Art
IAN BERRY

Όλα από τζιν: Καλλιτέχνης δημιούργησε ένα μοναδικό καθιστικό από το αγαπημένο του ύφασμα


Ο Βρετανός καλλιτέχνης Ian Berry δημιουργεί έργα τέχνης από τζιν.

Το έργο του εστιάζει κυρίως σε μελαγχολικές urban σκηνές, συνήθως απεικονίζει την μοναξιά και τη λιγότερη λαμπερή πλευρά αυτών που ζουν στα αστικά κέντρα. Ο Ian Berry έχει επιλέξει το τζιν ως βασικό υλικό καθώς πιστεύει ότι αυτό το είδος υφάσματος είναι ένα σήμα κατατεθέν του αστικού τρόπου ζωής.

Με μια μοναδική τεχνική και τις εκπληκτικές ικανότητές του, ο Βρετανός δημιουργεί έργα τέχνης από ανακυκλωμένα κομμάτια τζιν εδώ και 15 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του lockdown, ο Ian Berry αποφάσισε αυτή τη δεξιότητα να την προχωρήσει σε ένα άλλο επίπεδο. Αποφάσισε να φτιάξει ένα σαλόνι, όπου τα πάντα είναι από τζιν!

Τα πάντα από το το χαλί, τον καναπέ, την πολυθρόνα, μέχρι τα φυτά και τα κάδρα στους τοίχους είναι όλα από τζιν που τα έφτιαξε ο ίδιος. «Lock Down Living Room» το ονόμασε ο ίδιος.

Δες το βίντεο:

Λόγω του κορωνοϊού όλες οι προγραμματισμένες δουλειές του καλλιτέχνη ακυρώθηκαν. Η καραντίνα για τον Ian Berry ήταν αφορμή για να εστιάσει στο σπίτι και να δημιουργήσει ένα απίστευτο σαλόνι, όπου τα πάντα είναι από τζιν.

Ο Ian Berry είναι γνωστός στους καλλιτεχνικούς κύκλους με το ψευδώνυμο Denimu, επειδή δημιουργεί έργα από τζιν και ο ίδιος στο προφίλ του στο Instagram αναφέρει «δημιουργώ τέχνη από ένα κομμάτι τζιν».

Ian Berry/instagram

Τα έργα του Ian Berry βρίσκονται σε έκθεση αυτό το διάστημα στο Μουσείο Rijswijk στην Ολλανδία με τίτλο « Splendid Isolation».

Ian Berry/instagram
SHARE