Καμάλα Χάρις Νάνσι Πελόζι
Φωτογραφία: AP Images
29|04|2021 07:00
SHARE
ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ-ΝΑΝΣΙ ΠΕΛΟΖΙ

Καμάλα Χάρις -Νάνσι Πελόζι: Οι γυναίκες της αμερικάνικης πολιτικής γράφουν ιστορία (και το στιλ τους επίσης)


Οι γυναίκες έγραψαν ιστορία στην αμερικάνικη πολιτική για ακόμη μία φορά, στην πρώτη προεδρική ομιλία του Τζο Μπάιντεν εφ΄όλης της ύλης

Πίσω του, στο βήμα, κατά τη διάρκεια της στην κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων του Κονγκρέσου, κάθισαν για πρώτη φορά δύο γυναίκες, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Κανένας πρόεδρος δεν έχει εκφωνήσει ποτέ ομιλία μπροστά από ένα πόντιουμ σαν αυτό. Και ήρθε η ώρα», σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι πράγματι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στα περίπου 245 χρόνια ιστορίας των ΗΠΑ.

Για την ιστορία η Νάνσι Πελόζι είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2007 ως το 2011, ενώ κατέκτησε ξανά το αξίωμα το 2019.

Η Κάμαλα Χάρις, δικηγόρος και γερουσιαστής είναι η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αμερικανίδα πολίτης με αφροαμερικανικές και ινδικές καταβολές που εκλέγεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Τι φόρεσαν οι δύο δυναμικές κυρίες της πολιτικής σε αυτή την ιστορική στιγμή;

Δύο υπέροχα κοστούμια που εξισορροπούσαν τη θηλυκότητα με το στιλ και το δυναμισμό -το ιδανικό κοκτέιλ στοιχείων μιας σύγχρονης updated εικόνας μακριά από στερεότυπα.

H Kαμάλα Χάρις επέλεξε ένα cream κοστούμι με ελαφρώς overiszed σακάκι από τον σχεδιαστή Prabal Gurung (που είναι Αμερικανός με καταγωγή από το Νεπάλ) και το συνδύασε με classy camisole τοπ σε απαλό lime χρώμα που έδινε μια διακριτική λάμψη στο σύνολο.

Η Νάνσι Πελόζι, επέλεξε ένα classy σακάκι σε απαλό γαλάζιο με εφέ μπροκάρ, και μίνιμαλ τοπ σε απαλό γαλάζιο.

Τα έμπειρα μάτια που «σκάναραν» τις εμφανίσεις, διάβασαν το look της Χάρις ως έμμεση αναφορά στη φράση του Μπάιντεν ότι «ο αμερικανικός λαός προτιμά το φως από το σκοτάδι», ενώ παρατήρησαν ότι η Πελόζι σέταρε για μία ακόμα φορά το σακάκι της με τη μάσκα της.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν την καρφίτσα στο αριστερό πέτο της Πελόζι, η οποία είναι μία μικρογραφία του αντίστοιχου συμβόλου που υπάρχει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και την οποία έχει φορέσει αρκετές φορές στο παρελθόν, υπογραμμίζοντας με έξυπνο τρόπο τη θέση της.

SHARE