Η Καμάλα Χάρις
Φωτογραφία: AP Images
07|11|2020 19:50
SHARE
ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ

Καμάλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής -To επικό tweet μετά την εκλογή


Είναι επίσημο: Η Καμάλα Χάρις είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Αυτή η εκλογή είναι κάτι πολύ περισσότερο από τον Τζο Μπάιντεν ή εμένα. Πρόκειται για την ψυχή της Αμερικής και την προθυμία μας να πολεμήσουμε γι’αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας αρχίσουμε», έγραψε η Κάμαλα Χάρις στο twitter αμέσως μετά την εκλογή της.

Λίγη ώρα αργότερα η Καμάλα Χάρις δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter ένα βίντεο από την συνομιλία της με τον Τζο Μπάιντεν λίγο μετά την νίκη τους. «Τα καταφέραμε Τζο» λέει απευθυνόμενη στον Τζο Μπάιντεν που βρίσκεται στην άλλη άκρη της γραμμής. «Τα καταφέραμε Τζο. Θα είσαι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ» συνεχίζει γελώντας.

Η Kαμάλα Χάρις γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Σπούδασε στο Howard University και στην συνέχεια στο Hastings College of the Law του University of California. Οι γονείς της, ο οικονομολόγος Ντόναλντ από την Τζαμάικα και η μητέρα της Σιαμάλα Κοπαλάν από την Ινδία, ερευνήτρια για τον καρκίνο, γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο Berkeley.

Μετά τον χωρισμό των γονιών της, η Κάμαλα Χάρις μεγάλωσε με την μητέρα της και την αδελφή της Μάγια, δικηγόρο και σύμβουλο της Χίλαρι Κλίντον κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016. 

Έπειτα από δύο θητείες εισαγγελέα στο Σαν Φρανσίσκο (2004-2011), εξελέγη, δύο φορές, γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνια (2011-2017).

Στην αμερικανική Γερουσία εξελέγη την ημέρα της εκλογής του Donald Trump. Έγινε η δεύτερη αφροαμερικανή γυναίκα που εξελέγη ποτέ στην Γερουσία και η πρώτη γερουσιαστής νοτιοασιατικής καταγωγής.

To επάγγελμα της δικηγόρου ήταν παιδικό της όνειρο. «Θεωρούσα ότι αυτός είναι ο δρόμος για να κάνεις πράγματα και να επιτύχεις δικαιοσύνη» είχε δηλώσει.

Έχοντας μεγαλώσει στην Bay Area του Σαν Φρανσίσκο και έχοντας διαπιστώσει με τα μάτια της τις συνέπειες της εφαρμογής του νόμου προς τα μη προνομιούχα στρώματα του πληθυσμού, η Κάμαλα Χάρις θεώρησε ότι ως εισαγγελέας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εξουσία της για να διορθώσει τις ανισότητες και να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους παρεμβαίνοντας στον τρόπο επιβολής του νόμου.

Είναι παντρεμένη με δικηγόρο, πατέρα δύο παιδιών.

SHARE