Η Κατερίνα Διδασκάλου
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
16|02|2021 14:47
SHARE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ

H δημόσια τοποθέτηση της Κατερίνας Διδασκάλου για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου


Το βράδυ της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, καλεσμένη της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» και του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η ηθοποιός, Κατερίνα Διδασκάλου.

Η Κατερίνα Διδασκάλου δεν θα μπορούσε να μην κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις καταγγελίες για κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση που γίνονται από συναδέλφους της τις τελευταίες εβδομάδες. Η ηθοποιός πήρε θέση και εξέφρασε τον θαυμασμό της και την συμπαράστασή της στους «ανθρώπους που βγήκαν μπροστά».

H Kατερίνα Διδασκάλου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το θέατρο για μια ακόμη φορά παίζει τον ρόλο του φωτός. Να ρίχνει φως σε καταστάσεις που συμβαίνουν παντού γύρω μας δυστυχώς. Στον δημοσιογραφικό χώρο, τον πολιτικό χώρο. Έχω ακούσει τραγικές ιστορίες. Ιστορίες που τις ακούγαμε εδώ και πολλά χρόνια. Έζησα στο ξεκίνημά μου τραγικές συμπεριφορές, που είναι παθολογικές κατά τη γνώμη μου. Τέτοιο μένος για κυριαρχία ή εξουσία, ή όταν σου δίνεται η εξουσία, να την χρησιμοποιείς με αυτόν τον τρόπο, εγώ πιστεύω ότι σε κάνει υπάνθρωπο. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω πραγματικά. Μπράβο στους ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά, και λένε αυτά που λένε. Τους θαυμάζω και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μου.

Πρέπει να μιλάμε και έκαναν πάρα πολύ καλά που τα δημοσιοποίησαν οι συνάδελφοι. Πιστεύω ότι όλο αυτό το κλείσιμο της «περίφημης» καραντίνας έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο γιατί μείναμε με τον εαυτό μας, σκεφτήκαμε, κάναμε αυτοκριτική. Γιατί υπάρχει και το θέμα του φόβου… Ο φόβος. Όταν 20, 25 χρονών λες «ποιος θα με πιστέψει εμένα τώρα».

Προσευχήθηκα πάρα πολύ να μην έχω ανάγκη τέτοιους ανθρώπους, πόνεσα πολύ και πολέμησα πολύ. Μίλησα στους ανθρώπους που πρέπει για τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Διότι πρέπει να τους βάζουμε στην άκρη. Πρέπει να τους ξεχωρίζουμε. Είναι καιρός. Eίναι πολύ ωραίο αυτό που γίνεται τώρα. Ήρθε η ώρα του».

Πηγή βίντεο: zappit.gr

SHARE