Η Κάτια Δανδουλάκη και ο Χρήστος Πολίτης
Φωτογραφία: Ant1/Η Λάμψη
ΡΕΤΡΟ ΚΛΙΚ

Πολύ πριν τη «Λάμψη»: Η νεαρή Κάτια Δανδουλάκη με τον γοητευτικό Χρήστο Πολίτη το 1977


Η Κάτια Δανδουλάκη και ο Χρήστος Πολίτης είναι δύο από τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς τους.

Υπήρξαν κινηματογραφικό ζευγάρι στην ταινία «Οι Σουλιώτες» αλλά και τηλεοπτικό ζευγάρι στην εμβληματική σειρά «Η λάμψη». Οι δύο τους υπήρξαν πολύ φίλοι.

Μια σπάνια φωτογραφία τους μοιράστηκε ο λογαριασμός που είναι αφιερωμένος στον εμβληματικό φωτογράφο Κλεισθένη Δασκαλάκο.

Πρόκειται για μια έγχρωμη φωτογραφία που έχει τραβηχτεί την Πρωτοχρονιά του 1977 στην κοπή της πίτας της ΥΕΝΕΔ.

Στη ρετρό φωτογραφία βλέπουμε τους ηθοποιούς Μαρία Κωνσταντάρου, Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστο Πολίτη, Βασίλη Διαμαντόπουλο και Άννα Κυριακού.

Οι πέντε τους ποζάρουν χαμογελαστοί στον φακό του Κλεισθένη και είναι ντυμένοι κομψά και γιορτινά.

Η Δανδουλάκη φορά μια καφέ γούνα, μπότες και μαντήλι στο λαιμό ενώ ο Πολίτης ένα βελούδινο κοστούμι και γούνα.

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος φορά ένα καφέ, ριγέ κοστούμι, η Μαρία Κωνσταντάρου γκρι φούστα, λευκό πουκάμισο και πράσινο σακάκι. Τέλος, η Άννα Κυριακού φορά μαύρο σύνολο με ροζ λουλούδι στο πέτο.

Το ρετρό κλικ αποτελεί μια αναδρομή στην κινηματογραφική ιστορία της Ελλάδας.

Η ΥΕΝΕΔ από το 1966 μέχρι 1982 που μετονομάστηκε σε ΕΡΤ2, αποτέλεσε ένα τηλεοπτικό κανάλι που σημείωσε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης και εμβληματικές σειρές που έμειναν στην ιστορία όπως "Η Αναδυομένη", "Άγνωστος Πόλεμος", "Μεθοριακός Σταθμός" και "Η γειτονιά μας", όπως αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας.

SHARE