Η Κέιτ Μίντλετον θέλει να «διατηρήσει την κανονικότητα» για τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις εν μέσω νοσηλείας στο νοσοκομείο
Φωτογραφία: AP Images
18|01|2024 08:31
SHARE
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Η Κέιτ Μίντλετον θέλει να «διατηρήσει την κανονικότητα» για τον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις εν μέσω νοσηλείας στο νοσοκομείο


Βασιλικό σοκ επικρατεί στη Βρετανία από χτες, καθώς το παλάτι ανακοίνωσε ότι η Κέιτ Μίντλετον υπεβλήθη σε πολύ σοβαρό χειρουργείο στην κοιλιά και λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβληθεί σε επέμβαση για διογκωμένο προστάτη.

Στην ανακοίνωση που έκανε το παλάτι του Κένσινγκτον αναφέρεται πως η οικογένεια θέλει να διατηρήσει τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά για τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις εν μέσω της νοσηλείας της και της ανάρρωσής της 42χρονης μητέρας τους.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της- και την επιθυμία της να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της», ανέφερε η ομάδα της στην επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι επίσης κατανοητό ότι περιορίζει τα δημόσια καθήκοντά του για να υποστηρίξει τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής της, καθώς και για να φροντίζει τον πρίγκιπα Τζορτζ, 10 ετών, την πριγκίπισσα Σάρλοτ, 8 ετών, και τον πρίγκιπα Λούη. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα απέχει από τα επίσημα καθήκοντα του όσο η πριγκίπισσα Κέιτ βρίσκεται στο νοσοκομείο ή κατά τις πρώτες ημέρες της κατ' οίκον ανάρρωσής της στο Ουίνδσορ, όπου η οικογένεια μετακόμισε από το Λονδίνο το 2022.

Η πενταμελής οικογένεια έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή της τα Χριστούγεννα. Συμμετείχαν με τον βασιλιά Κάρολο, τη βασίλισσα Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στην ετήσια εορταστική παράδοση να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία στην εκκλησία πριν επιστρέψουν στο Sandringham House στο Νόρφολκ για ένα παραδοσιακό γεύμα με γαλοπούλα.

Ο πρίγκιπας Τζόρτζ, η πριγκίπισσα Σαρλότ και ο πρίγκιπας Λούις βρέθηκαν, επίσης, με τη μαμά τους τον περασμένο μήνα στην τρίτη ετήσια συναυλία χριστουγεννιάτικων τραγουδιών στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Από το 2021, η πριγκίπισσα Κέιτ φιλοξενεί την εορταστική εκδήλωση, η οποία μεταδίδεται κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων.

AP Images

Και τα τρία παιδιά φοιτούν στο Lambrook School κοντά στο σπίτι τους στο Windsor. Παρά τους μελλοντικούς βασιλικούς τους ρόλους, η πριγκίπισσα Κέιτ και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έχουν τονίσει τη σημασία του να προσφέρουν στα παιδιά τους μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική παιδική ηλικία - πολλά από τα οποία οφείλονται στην ανατροφή της Κέιτ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε «προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά» στην Κλινική του Λονδίνου την προηγούμενη ημέρα.

«Η επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για 10 έως 14 ημέρες, προτού επιστρέψει στο σπίτι της για να συνεχίσει την ανάρρωσή της», ανέφερε η ανακοίνωση. «Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της πριν από το Πάσχα».

Στην ανακοίνωση, η Κέιτ ζήτησε επίσης συγγνώμη για την αναβολή του δημόσιου έργου της με φιλανθρωπικά ιδρύματα και άλλες οργανώσεις.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους ενδιαφερόμενους για το γεγονός ότι πρέπει να αναβάλει τις επερχόμενες υποχρεώσεις της. Ανυπομονεί να αποκαταστήσει όσο το δυνατόν περισσότερες, το συντομότερο δυνατό», αναφέρουν στην ανακοίνωση.

SHARE