Νεκρή Κινέζα φοιτήτρια πέθανε από υποσιτισμό
Πέθανε φοιτήτρια που ζούσε με 25 λεπτά την ημέρα/Φωτογραφία: BBC
ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Η συγκλονιστική ιστορία της φοιτήτριας που ζούσε με 0,25 ευρώ την ημέρα -Πέθανε προκαλώντας θλίψη στην Κίνα


Συγκλονίζει τον πλανήτη η είδηση του θανάτου 24χρονης Κινέζας φοιτήτριας, η οποία ζούσε με 25 λεπτά την ημέρα για να συντηρεί τον άρρωστο αδερφό της.

Η σοβαρά υποσιτισμένη φοιτήτρια άφησε την τελευταία της πνοή, όπως αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και το BBC. H Wu Huayan ζούσε για πέντε χρόνια τρώγοντας μόνο τσίλι και ρύζι και έφτασε σε σημείο να ζυγίζει 20 κιλά. Το κορίτσι δυστυχώς δεν τα κατάφερε και σε ηλικία μόλις 24 ετών πέθανε, στην προσπάθειά της ο αδερφός της, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, να έχει την ιατρική βοήθεια που χρειαζόταν.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι ήταν τόσο υποσιτισμένη που τα φρύδια και το 50% των μαλλιών της είχαν πέσει. Οπως αναφέρει το άρθρο του BBC η Κινέζα φοιτήτρια εισήχθη στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα τον περασμένο Οκτώβριο. Οταν οι φωτογραφίες της δόθηκαν στη δημοσιότητα, αμέσως η κοινή γνώμη ευαισθητοποιήθηκε και άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα για να την βοηθήσει.

Η Wu Huayan και ο αδελφός της έχασαν τους γονείς τους νωρίς. Έχασαν την μητέρα τους όταν το κορίτσι ήταν 4 ετών ενώ ο πατέρας τους πέθανε ενώ πήγαινε στο σχολείο. Εκείνη και ο αδελφός της στηρίχτηκαν στη γιαγιά τους και στη συνέχεια στους θείους τους, οι οποίοι μπορούσαν να τους δίνουν περίπου 40 ευρώ (300 γουάν) κάθε μήνα.

Τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά πήγαν για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε ο αδελφός της, με την ίδια να ξοδεύει μόλις 25 λεπτά την ημέρα (2 γουάν) την ημέρα για τον εαυτό της. Έτρωγε μόνο ρύζι και τσίλι.

Δυστυχώς η υγεία της 24χρονης ήταν πλέον μη αναστρέψιμη και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η οικονομία της Κίνας είναι σε άνθιση τα τελευταία χρόνια, η φτώχεια είναι αισθητή, με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής να τονίζει πως το 2017 πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας.

SHARE