κοάλα σε δέντρο
Τα αξιαγάπητα ζωάκια επέστρεψαν στο σπίτι τους /Φωτογραφία: Getty Images/ideal image
ΚΟΑΛΑ

Έξι αξιαγάπητα κοάλα επιστρέφουν στο σπίτι τους, μετά τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία -Το συγκινητικό βίντεο


Μια ομάδα έξι κοάλα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το δάσος τους λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία, επέστρεψαν επιτέλους στο σπίτι τους.

Ένα συγκινητικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, όπου τα αξιαγάπητα κοάλα αφέθηκαν πίσω στη φύση, στο Tidbinbilla Nature Reserve.

Το 22% του πάρκου άγριας ζωής καταστράφηκε από τις φονικές φωτιές και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, αφήνοντας την Αυστραλία σε δύσκολη κατάσταση, νωρίτερα τη φετινή χρονιά.

Αν και μοιάζει να πέρασε πολύς καιρός, τα κοάλα Jed Scully, Billy, Gulu και η Yellow με το μωρό στον μάρσιπό της, βγήκαν από τα κλουβάκια τους και σκαρφάλωσαν στα δέντρα του πάρκου.

Περίπου 800 εκατομμύρια ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο στις φωτιές. Τα κοάλα που επέζησαν από την καταστροφή, μεταφέρθηκαν στο Australian National University για να μείνουν ασφαλή.

Πλέον, τα υγιή κοάλα μπορούν να ζουν κανονικά στο φυσικό τους περιβάλλον, να ανεβοκατεβαίνουν στα δέντρα, να παίζουν, να κοιμούνται και να τρώνε όλα μαζί.

Μάλιστα, έχει τοποθετηθεί και ειδικό ξύλινο έπιπλο σαν δέντρο, καθώς πολλά δέντρα είχαν καεί, ώστε τα κοάλα να έχουν την φυσική αίσθηση.

Μάλιστα, το πάρκο δέχεται ξανά επισκέπτες, που θέλουν να δουν από κοντά τα υπέροχα γκρι, fluffy ζωάκια αλλά και να τονώσουν οικονομικά το μέρος.

Το βίντεο μοιράστηκε στο Facebook το ACT Parks and Conservation Service, που κάνει από τότε τον γύρο του Διαδικτύου.

SHARE