Καρέ μαλλιά
Καρέ μαλλιά/Φωτογραφία: Estela Newbold/instagram
ΗAIR STYLE

Το κόλπο για να καταλάβεις αν σου ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά


«Θα μου πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά;». Πόσες φορές δεν έχεις κάνει κι εσύ αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου; Θα ήθελες να το δοκιμάσεις, αλλά δεν ξέρεις αν σου ταιριάζει. Υπάρχει λύση και είναι πολύ απλή.

Κάποια στιγμή βαριέσαι τα μαλλιά σου και θέλεις μια ανανέωση, λογικό. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Να αλλάξεις χρώμα, να κάνεις ένα διαφορετικό χτένισμα ή…να κουρευτείς.

Ωραία όλα στην ιδέα, αλλά στην πράξη τι γίνεται; Κι αν τελικά δεν σου ταιριάζει καθόλου το κοντό μαλλί; Αν λοιπόν η μεγάλη τάση του καρέ σε βάζει σε σκέψεις, γιατί θέλεις να ανανεώσεις το hair look σου, αλλά δεν είσαι σίγουρη για το κατά πόσο θα σου ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά, σου έχουμε την λύση. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι έναν χάρακα κι ένα μολύβι.

Το κόλπο για να καταλάβεις αν σου ταιριάζουν τα κοντά μαλλιά

Στο Instagram βρήκαμε ένα βίντεο με το πιο εύκολο κόλπο που σου δείχνει αν θα σου πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά ή όχι. Πάρε ένα μολύβι και τοποθέτησέ το κάτω από το πηγούνι σου οριζοντίως και μετά τοποθέτησε έναν χάρακα κάτω από το αυτί σου επίσης καθέτως.

Δες σε ποιο σημείο διασταυρώνονται μολύβι και χάρακας. Aν είναι λιγότερο από 5.7 εκατοστά τότε κόψε τα μαλλιά σου κοντά, θα σου ταιριάζουν! Αν, όμως, η ένδειξη είναι μεγαλύτερη, τότε καλύτερα να μην αποχωριστείς τα μακριά μαλλιά σου.

Δες το βίντεο:

Πρόκειται για τον κανόνα των 2.25 ιντσών (The 2.25 inch Rule)- κοινώς 5.7 εκατοστών- που εμπνεύστηκε ο διάσημος Βρετανός κομμωτής John Frieda προκειμένου να δώσει μια εύστοχη απάντηση στο ερώτημα των γυναικών για κοντά ή μακριά μαλλιά.

Ο κανόνας των 5.7 εκατοστών εστιάζει στη γωνία που σχηματίζει το πηγούνι, μιας και αυτή σύμφωνα με τον John Frieda καθορίζει το κατά πόσο μας πηγαίνουν τα κοντά μαλλιά ή όχι.

SHARE