Ο Κωνσταντίνος Τζούμας
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
07|01|2022 16:14
SHARE
ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ

Εξοργιστικές δηλώσεις Κωνσταντίνου Τζούμα για τις γυναικοκτονίες: «Φταίει η φλυαρία των γυναικών»


Είναι κάποιες φορές που εξοργίζεσαι -και το εξωτερικεύεις -, άλλες που εκπλήσσεσαι και μερικές φορές που απλώς μένεις χωρίς λόγια.

Αυτή είναι μια αντανακλαστική αντίδραση (αν και όλες οι παραπάνω είναι μέσα στο παιχνίδι) στις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τζούμα, όπως ακούστηκαν το πρωί της Παρασκευής στην πρωινή prime time εκπομπή «Το Πρωινό».

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός, συγγραφέας και bon viveur, ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της εκπομπής για διάφορα θέματα της επικαιρότητας όπως η υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου αλλά και η φάρσα του Σπύρου Χατζηαγγελάκη.

Εκτός από την αδιάφορη απάντησή του στο θέμα του revenge porn, όπου απλώς σχολίασε κάτι του στιλ «Ποιος είναι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος; So what», το μεγαλύτερο «χτύπημα» έρχεται στο σημείο όπου καλείται να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κοζάνης, ο οποίος σε πρόσφατο κήρυγμά του είπε: «εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;» και απευθυνόμενος στους άντρες, «Πώς τις αντέχετε;».

«Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ, σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πεις τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις... Είναι αφόρητο πάντως, έχει δίκιο, οι φλύαρες γυναίκες, είναι αφόρητο».

Μια τέτοια δήλωση, μετά από μια χρονιά με φρικτό απολογισμό 19 γυναικοκτονιών, δεν είναι απλώς απαράδεκτη, είναι εξοργιστική. Και θλιβερή ταυτόχρονα.

Δείτε το απόσπασμα.

SHARE