Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνες
Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαχταριστός κορμός ταψιού: Πανεύκολο μπισκοτογλυκό που γίνεται στην κατσαρόλα


Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το κρύο είναι τσουχτερό.

Θέλουμε κάτι απολαυστικό, που θα μας φτιάξει τη διάθεση και θα μας δώσει όλη τη γεύση που χρειαζόμαστε.

Τα γλυκά είναι η μεγάλη μας αδυναμία. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να τους αντισταθεί; Ένα λαχταριστό γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει μετά από μια δύσκολη ημέρα.

Ψάχνοντας για κάτι εύκολο και γρήγορο αλλά παράλληλα γευστικό, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη συνταγή που μας κίνησε το ενδιαφέρον.

Τούρτα κατσαρόλας ή αλλιώς κορμός ταψιού, όπως το έχει ονομάσει ο σεφ Πάνος Παπαδάκης του live-kitchen.gr. Μοιάζει με τον κλασσικό κορμό μόνο που γίνεται στο ταψί και στην ουσία πρόκειται για ένα λαχταριστό μπισκοτογλυκό ψυγείου.

Τα υλικά είναι λίγα και απλά και μπαίνουν στην κατσαρόλα όπου και αναμειγνύονται για να γίνουν ένα υπέροχο γλυκό, χωρίς πολύ χρόνο και κόπο.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση

  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 380 γρ. κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού
  • 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ

Για την σαντιγί

  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική (κρύα)
  • 70 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • Νιφάδες κουβερτούρας
  • Ταψάκι 25×35

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε την κουβερτούρα υγείας για να την έχουμε έτοιμη.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα, την κρέμα κακάο με κομμάτια φουντουκιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε ένα ταψί 25×35.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται καλά επάνω στο γλυκό.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (φυτική) με την ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  • Ρίχνουμε την σαντιγί πάνω απο το γλυκό και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Το γλυκό είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το live-kitchen.gr





SHARE