Ρέθυμνο Κρήτης
Φωτογραφία: Shutterstock
23|02|2021 11:30
SHARE
Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Απίστευτος ρατσισμός στο Ρέθυμνο: Δεν βρίσκουν σπίτι να μείνουν επειδή το παιδί τους έχει αυτισμό


Μια οικογένεια στο Ρέθυμνο της Κρήτης ήρθε αντιμέτωπη με το πιο ρατσιστικό πρόσωπο της κοινωνίας.

Το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου, η Μαρία Αναγνωστοπούλου, νοσηλεύτρια και μητέρα τριών παιδιών, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την απίστευτη περιπέτεια που βιώνει η οικογένειά της.

Ιδιοκτήτρια σπιτιού αρνήθηκε να ενοικιάσει σπίτι στην οικογένεια, επειδή το 4χρονο μέλος της, έχει αυτισμό. Το σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου κι έτσι, αναζήτησε μια νέα κατοικία.

Η ιδιοκτήτρια την τελευταία στιγμή τους είπε ότι «δεν μπορεί να τους νοικιάσει το σπίτι γιατί έχουν ένα παιδί που δεν είναι υγιές».

«Βρήκαμε ένα σπίτι, ήμασταν εντάξει στις υποχρεώσεις μας, είχαμε το παιδί μαζί μας από την πρώτη στιγμή, σαφώς και το είδε η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, την τρίτη ημέρα που υποτίθεται θα μας είχε έτοιμα τα συμβόλαια, μας πήρε τηλέφωνο, μας είπε ότι «Θα ήθελα να μιλήσουμε πριν μετακομίσετε και φέρετε τα πράγματα. Πήγα με τον σύζυγό μου, και μας είπε ότι «Μάλλον οι ένοικοι θα έχουν μελλοντικά πρόβλημα, γιατί το παιδί μπορεί να κάνει φασαρία. Ως τότε, το παιδί ήταν ένα χαρούμενο παιδί, χαιρόταν που βρήκαμε ένα σπίτι. Δεν είχε δείξει κάτι, δεν είχε κάνει κάποια φασαρία. Ήταν ένα παιδάκι χαρούμενο» δήλωσε η κα Μαρία Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε «Είχαμε δώσει ενάμιση ενοίκιο μπροστά. Της το ζήτησα πίσω. Είχαμε πάει ήδη κάποια πράγματα, τρόφιμα, ρούχα που μας χάρισαν. Γιατί δεν είχαμε τίποτα. Είναι ακόμα εκεί κάποια πράγματα, μέχρι να βρω ένα σπίτι να νοικιάσω. Προς το παρόν μας φιλοξενεί ένα ξενοδοχείο που άνοιξε για εμάς από την Ένωση Ξενοδόχων. Σε λίγο, όμως, είναι λογικό να ανοίξουν για την σεζόν τους. Είχαμε έναν σκύλο ειδικά εκπαιδευμένο που μύριζε τις επιληψίες του παιδιού και μας προειδοποιούσε.

SHARE