Συνταγή για λαχανόπιτα χωρίς φύλλο
Συνταγή για λαχανόπιτα χωρίς φύλλο/Φωτογραφία: paxxi.gr
ΣΥΝΤΑΓΗ

Λαχανόπιτα χωρίς φύλλο -Η συνταγή με μπόλικα αρωματικά χόρτα και φέτα


Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για εύκολη λαχανόπιτα με μπόλικα αρωματικά χόρτα, η οποία δεν έχει φύλλο.

Αγαπάμε τις πίτες και τις προτιμούμε για πρωινό, αλλά και για απογεματινό σνακ. Η λαχανόπιτα χωρίς φύλλο που βρήκαμε μπαίνει στο φούρνο και παίρνουμε ένα ταψί με τραγανή κρούστα με χορταστική γέμιση που κυριαρχεί το τυρί και τα αρώματα της φύσης.

O χρόνος προετοιμασίας για αυτή την συνταγή είναι μισή ώρα και ο χρόνος ψησίματος μία ώρα. Η λαχανόπιτα χωρίς φύλλο θα βγάλει περίπου 12 κομμάτια για όλη την οικογένεια και είναι το τέλειο σνακ για το γραφείο και το σχολείο.

Οι πίτες αποτελούν από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην Ελλάδα και σίγουρα θα βρείτε πολλές και διάφορες παραλλαγές αν ψάξετε τις online συνταγές. Με χόρτα, σπανάκι, μανιτάρια, ντομάτες, κολοκύθι, με φύλλο ή χωρίς, οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες.

Ας δούμε την εύκολη συνταγή για λαχανόπιτα χωρίς φύλλο:

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ΚΣ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 50 γρ ρύζι καρολίνα
  • 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ φέτα
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Στην κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα για 2 λεπτά.
  • Κόβω το λάχανο στη μέση, αφαιρώ το κεντρικό και τα χοντρά κοτσάνια και κόβω το υπόλοιπο σε λωρίδες και έπειτα σε μικρότερα κομμάτια.
  • Τι ρίχνω σε δόσεις στην κατσαρόλα κλείνω το καπάκι και το αφήνω να μαραθεί. Συνεχίζω όμοια και με το υπόλοιπο.
  • Όταν μαραθεί όλο και εξατμιστούν τα υγρά του, το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά λίγο να αφρατέψουν.
  • Ρίχνω το γιαούρτι και ανακατεύω να ενωθεί με το μείγμα.
  • Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βάζω το κρύο λάχανο από την κατσαρόλα, τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω καλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Τελευταία θρυμματίζω απαλά τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύω ξανά.
  • Λαδώνω ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος 25x35εκ, το γεμίζω με το μείγμα και ισιώνω την επιφάνεια του.
  • Ψήνω στο φούρνο, στους 180*C στις αντιστάσεις για 60 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει λίγο και σερβίρω.

Τη συνταγή πήραμε από το σάιτ paxxi.gr.

Θα βρείτε κι άλλες συνταγές στο Instagram.





SHARE