Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην ταινία υπάρχει και φιλότιμο
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας / Φωτογραφία: Finos Film
11|12|2021 09:06
SHARE
RETRO CLICK

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μαζί με την πρώτη του σύζυγο, Γιούλη Γεωργοπούλου-Το σπάνιο πορτρέτο


Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ηθοποιός του ελληνικού σινεμά και από τους πιο αγαπητούς έως και σήμερα.

Παράλληλα, βέβαια ήταν και μεγάλος καρδιοκατακτητής, αφού υπήρξε ένας πολύ γοητευτικός άνδρας, με εντυπωσιακό ανάστημα και μια φυσική κομψότητα. Ο ίδιος παντρεύτηκε δύο φορές, με τον δεύτερο γάμο του με την κατά 25 χρόνια νεότερη του Φιλιώ Κεκάτου, να διαρκεί μέχρι και το τέλος της ζωής του.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο instagram ένα σπάνιο πορτρέτο της πρώτης συζύγου του Λάμπρου Κωνσταντάρα, Γιούλης Γεωργοπούλου. Στην φωτογραφία διακρίνονται τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της, τα υπέροχα μεγάλα μάτια της και το γλυκό χαμόγελο της, αφού όπως μπορείτε να διαπιστώσετε επρόκειτο για μια πανέμορφη γυναίκα της εποχής.

Ο ίδιο ο κύριος Λουπάσης αναφέρει λεπτομέρειες για την προσωπική ιστορία του ζευγαριού: « Με την επιστροφή του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην Αθήνα το 1938 μετά την επταετή διαμονή του στο Παρίσι, ξεκινά την ενασχόληση του με το θέατρο. Την καριέρα του διακόπτει ο πόλεμος του '40 όπου τον βρίσκει ως Έφεδρο Ανθυπολοχαγό στην πρώτη γραμμή μαζί με τον φίλο του Οδυσσέα Ελύτη.

Την περίοδο 1941-42 συμμετέχει στην κωμωδία "Μια ζωή είναι αυτή" στο θέατρο "Βρετάνια" όπου γνωρίζει και ερωτεύεται την πρώτη του σύζυγο. Ένα πανέμορφο πλάσμα με υπέροχα πράσινα μάτια και μια από τις νέες και ταλαντούχες ηθοποιούς της εποχής. Αμετανόητος εργένης με αμέτρητες κατακτήσεις, στο πρόσωπο της βρίσκει την ιδανική σύντροφο για οικογένεια, και έτσι τον Δεκέμβριο του '45 παντρεύονται.

Η επιθυμία της να ασχοληθεί με την οικογένεια την απομακρύνει σύντομα από τον καλλιτεχνικό χώρο. Το βαρύ όμως πρόγραμμα του ηθοποιού και η αμοιβαία ζήλια του ζευγαριού οδηγεί στην αποξένωση και λίγο αργότερα στον χωρισμό τους.

Η Γιούλη φεύγει από την ζωή το 1994, εννέα χρόνια μετά τον "χαμό" του, αποτελώντας πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή του

SHARE