Λίντα Εβαντζελίστα
Φωτογραφία: Splashnews/ideal image
LINDA EVANGELISTA

Η Λίντα Εβαντζελίστα στην πρώτη της συνέντευξη μετά την παραμόρφωση: «Δεν κρύβομαι πια»


Η Λίντα Εβαντζελίσταυπήρξε ένα από τα εμβληματικά και ακριβοπληρωμένα supermodels των 90s.

Έχει διανύσει χιλιόμετρα στις πασαρέλες των μεγαλύτερων Οίκων μόδας ενώ έχει φωτογραφηθεί για τα σπουδαιότερα περιοδικά μόδας.

Το πανέμορφο μοντέλο από τον Καναδά με τα υπέροχα μάτια και το σεξαπίλ ήταν η φαντασίωση πολλών ανδρών και μούσα μεγάλων μόδιστρων. Πλέον, στα 56 της έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πριν λίγο καιρό, η Εβαντζελίστα έκανε μια συγκλονιστική ανάρτηση και αποκάλυψε ότι παραμορφώθηκε μετά από επέμβαση αισθητικής. Όπως έγραψε τότε, μια διαδικασία ρουτίνας για απώλεια λίπους που ονομάζεται «CoolSculpting» την παραμόρφωσε μόνιμα.

Η ίδια επέλεξε να αποτραβηχτεί και να ζει σε απομόνωση για περίπου 5 χρόνια, καθώς ένιωθε «συναισθηματικά συντετριμμένη» και «αγνώριστη».

Μετά την εξομολόγησή της στο Instagram, αποφάσισε τώρα να μιλήσει στο Αμερικάνικο People και να φωτογραφηθεί χωρίς να φοβάται.

Έσπασε την σιωπή της μιλώντας για τον συναισθηματικό και φυσικό πόνο που βίωσε από την μόνιμη παραμόρφωση.

Λίντα Εβαντζελίστα
Instagram/lindaevangelista

«Αγαπούσα την πασαρέλα. Τώρα φοβάμαι μήπως συναντήσω κάποιον γνωστό μου. Δεν μπορώ να ζω άλλο έτσι, κρυμμένη και ντροπιασμένη. Δεν μπορούσα να ζω με αυτόν τον πόνο άλλο πια. Θέλω επιτέλους να μιλήσω», εξομολογείται στο Αμερικάνικο People.

Τρεις μήνες μετά την επέμβαση, η Εβαντζελίστα άρχισε να παρατηρεί πρήξιμο στο σώμα της. «Προσπάθησα να το φτιάξω μόνη μου, πιστεύοντας ότι έκανα κάτι λάθος», αναφέρει. Ξεκίνησε δίαιτα και γυμναστική αλλά ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο γιατρός της την ενημέρωσε ότι πάσχει από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται «Παράδοξη υπερπλασία του λιπώδους ιστού» (PAH) και θεωρείται παρενέργεια της κρυολιπόλυσης. Σε αυτή την κατάσταση, τα λιπώδη κύτταρα μεγαλώνουν αντί να μικραίνουν.

Τώρα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το ινστιτούτο που της προκάλεσε τη μόνιμη παραμόρφωση, με μια θεραπεία που θεωρούσε ασφαλή. Μάλιστα, έκανε δύο διορθωτικές επεμβάσεις που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

«Τα εξογκώματα ήταν σκληρά», αναφέρει. Δεν μπορούσε ούτε να φορέσει τα ρούχα που ήθελε, όπως φορέματα, αντίθετα, φορούσε ειδικές μαλακές φόρμες.

«Δεν κοιτάζομαι πια στον καθρέφτη. Το είδωλό μου δεν μοιάζει πια με εμένα», εξομολογείται. Η εικόνα της δεν έχει πλέον καμία σχέση με το νεαρό μοντέλο των 90s που σάρωνε στις πασαρέλες πριν από 30 χρόνια.

 Λίντα Εβαντζελίστα
Φωτογραφία: AP

«Γιατί έχουμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι τέτοιο στο σώμα μας; Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα γεράσω. Ξέρω ότι το σώμα μας περνάει διάφορα αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα έμοιαζα έτσι» καταλήγει.

Αυτό που θέλει, όπως λέει, είναι να αναρρώσει και να αποκτήσει ξανά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Είναι πλέον περισσότερο αισιόδοξη καθώς μοιράζεται την τραυματική της εμπειρία και θέλει να δώσει κουράγιο και σε άλλους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

SHARE