Παιδιά κρατούν καραμέλες
Τι κάνουν οι μητέρες για να κρατήσουν τα παιδιά τους απασχολημένα /Φωτογραφία: Unsplash/sophie-elvis
MUM HACK

Η απίθανη τεχνική μιας μαμάς για να κρατά τα παιδιά απασχολημένα στο σπίτι -Έγινε viral


Τα σχολεία ήταν από τα πρώτα που έκλεισαν, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και των αυξανόμενων κρουσμάτων.

Όπως είναι φυσικό τα παιδιά μένουν πλέον στο σπίτι, ενώ έχουν περιορίσει και τις επισκέψεις τους σε φιλικά σπίτια και οποιαδήποτε εξωτερική δραστηριότητα.

«Θύματα» αυτής της κατάστασης αποτελούν οι μαμάδες, που σε πολλές περιπτώσεις δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είτε δουλεύουν από το σπίτι είτε όχι, η απασχόληση των παιδιών τους μέχρι να τελειώσει η καραντίνα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Έτσι, όλο και περισσότερες μητέρες προσπαθούν να σκεφτούν ευφάνταστους τρόπους για να κρατούν απασχολημένα τα παιδιά τους. Έτσι και εκείνα θα είναι χαρούμενα κάνοντας κάτι δημιουργικό και εκείνες θα συνεχίζουν ανενόχλητες τις δουλειές τους.

Μια μητέρα από τη Γιούτα των ΗΠΑ μοιράστηκε στα social media την απίθανη τεχνική της για να μπορέσει όλη η οικογένεια να ισορροπήσει και να συνεργαστεί μέσα στο σπίτι. Η Jonelle Edwards, λοιπόν, έβγαλε ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει γράψει σε έναν πίνακα για να το βλέπουν όλοι.

πίνακας
Fox13now.com

Η ιδέα είναι να αναθέσει σε κάθε μέλος της οικογένειας μια δουλειά ή μια δραστηριότητα, σε ωριαία βάση, μέχρι να γεμίσει όλη η ημέρα. Τα παιδιά της, έτσι, κάνουν δουλειές ή άλλες δραστηριότητες εναλλάξ, ώστε να βοηθούν όλοι στο σπίτι αλλά και να διασκεδάζουν. Με αυτόν τον τρόπο μένουν όλοι ικανοποιημένοι.

Ωστόσο, και οι διάσημες μαμάδες δεν ξέφυγαν από τα τρικ για να κρατήσουν τα παιδιά τους on track. Η Κρίστι Τέιγκεν μοιράστηκε στο Twitter το δικό της κόλπο.

Έγραψε σε χαρτάκια διάφορες δραστηριότητες, όπως «πες μια ιστορία, μαγείρεψε, χόρεψε» κ.α., τα δίπλωσε και τα έβαλε σε ένα μεγάλο μπολ. Η συνέχεια είναι εύκολη: Η ίδια όπως και η κόρη της, Λούνα, τραβάνε ένα χαρτάκι στα τυφλά, αφού το έχουν ανακατέψει και κάνουν ό,τι λέει.

Πανέξυπνο και απλό!

SHARE