μαρία κάλλας
Η Μαρία Κάλλας στην Σκάλα του Μιλάνου/Ηχογράφηση το 1959/Φωτογραφία: AP Images
FLASHBACK

Η Μαρία Κάλλας σε μια σπάνια φωτογραφία σε νεαρή ηλικία με τους γονείς της


Μια σπάνια φωτογραφία της Μαρίας Κάλλας δημοσίευσε η Ελενα Μακρή Λυμπέρη στο Instagram.

Η Μαρία Κάλλας κατόρθωσε να κάνει μία διεθνή καριέρα, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει μία ευτυχισμένη προσωπική ζωή. Έτσι έζησε τις τελευταίες μέρες της απομονωμένη στο διαμέρισμα της στο Παρίσι, ακούγοντας παλιές ηχογραφήσεις της, εθισμένη στα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Η Μαρία Κάλλας παρόλο που έλαβε τεράστια αγάπη από το παγκόσμιο κοινό, δεν αγαπήθηκε από τους γονείς της. Η Μαρία Κάλλας ένιωθε πικρία για τη μητέρα της, η οποία πούλησε διάφορες ιστορίες στον Τύπο και την εκβίαζε για να κρατήσει το στόμα της κλειστό, γράφοντας στην κόρη της: «Ξέρεις τι κάνουν οι ταπεινής καταγωγής καλλιτέχνες μόλις γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα πρώτα τους χρήματα για να κάνουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους κακομάθουν με πολυτέλειες… Τι έχεις να πεις, Μαρία;».

Ούτε ο πατέρας της ήταν καλύτερος. «Της έγραψε ένα γράμμα, προσποιούμενος ότι πεθαίνει σε πτωχοκομείο σε μια προσπάθεια να της αποσπάσει χρήματα. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν σοβαρά άρρωστος». Η Κάλλας έγραφε σε μια επιστολή της: «Έχω βαρεθεί τον εγωισμό και την αδιαφορία των γονιών μου. Δεν θέλω άλλη σχέση. Ελπίζω να μην με ‘παραλάβουν’ οι εφημερίδες. Τότε θα καταραστώ την ώρα και τη στιγμή που είχα γονείς».

Η Μαρία Κάλλας σε μια σπάνια φωτογραφία σε νεαρή ηλικία με τους γονείς της

Στην εποχή της εφηβικής ηλικίας της Μαρίας Κάλλας γύρισε το χρόνο πίσω η δημοσιογράφος και συλλέκτρια σπάνιων ντοκουμέντων, Έλενα Μακρή Λυμπέρη, δημοσιεύοντας στο Instagram ένα οικογενειακό στιγμιότυπο της θρυλικής σοπράνο μαζί με τους γονείς της.

Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο οικογενειακό πορτρέτο, όπου η Μαρία Κάλλας ποζάρει ανάμεσα στους γονείς της. Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Η Μαρία Κάλλας σε μια σπάνια φωτογραφία σε νεαρή ηλικία με τους γονείς της, Ευαγγελία και Γιώργο Καλογερόπουλο. Είναι γνωστή η κακή σχέση που είχε η Κάλλας με την οικογένεια της ειδικότερα αφού έγινε διάσημη. Η τραγουδίστρια ήταν πολύ θυμωμένη με την μητέρα της επειδή είχε πουλήσει ιστορίες για την ίδια στον Τύπο, αλλά είχε γράψει και ένα βιβλίο για τη διάσημη κόρη της και δεν δίσταζε να την εκβιάζει προκειμένου να της αποσπά χρήματα: «Αν μου είχε σταθεί σαν πραγματική μητέρα τόσα χρόνια πριν, θα την αγαπούσα» έλεγε. Αλλά και ο πατέρας της είχε στείλει ένα γράμμα, ότι υποτίθεται νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση σε ένα άθλιο νοσοκομείο προκειμένου να του στείλει χρήματα. Στην πραγματικότητα νοσηλευόταν για μια ελαφριά ασθένεια.

SHARE