Η Μαρία Μπακοδήμου έχει δυο γιους
Η Μαρία Μπακοδήμου έχει δυο γιους/Φωτογραφία: Mariabacodimou/instagram
09|11|2023 08:36
SHARE
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ

Μαρία Μπακοδήμου: Αυτή τη δίαιτα ακολουθεί και διατηρείται στα κιλά της


Η Μαρία Μπακοδήμου διατηρεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά της ελληνικής showbiz και αυτό το οφείλει στην ισορροπημένη διατροφή που ακολουθεί αλλά και στην γυμναστική που κάνει.

Είναι πάντα κομψή και γοητευτική και καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις και την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Ποια είναι όμως η δίαιτα που ακολουθεί και πώς καταφέρνει να διατηρείται πάντα έτσι καλλίγραμμη; Την αποκάλυψη έκανε η Σταματίνα Τσιμτσιλή που συνάντησε τη Μαρία Μπακοδήμου σε event και εντυπωσιάστηκε και εκείνη από τη σιλουέτα της.

Η δίαιτα που ακολουθεί η Μαρία Μπακοδήμου

Η Σταματίνα Τσιμτσική παρατήρησε ότι η Μαρία Μπακοδήμου είναι στα καλύτερά της και δεν δίστασε να την ρωτήσει τι ακριβώς κάνει και διατηρείται έτσι. «Είχα καιρό να τη δω και την είδα χθες. Ήταν στα πιο αδύνατά της και θα σας πω το μυστικό της. Κάνει το fasting.

Αυτή τη διατροφή με τη νηστεία, τη διαλειμματική. Δεν ρώτησα το ακριβές πρόγραμμα αλλά ξέρω ότι το κάνει και της έχει ταιριάξει πάρα πολύ. Μου είπε ότι το κάνει χωρίς κόπο», είπε μεταξύ άλλων η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η διαλειμματική νηστεία (IF-Intermittent fasting) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις σε θέματα fitness παγκοσμίως. Eίναι μία πολλά υποσχόμενη διατροφική προσέγγιση που αν ταιριάζει με την καθημερινότητα και τις συνήθειες σου μπορεί να σου αποφέρει τεράστια οφέλη στην απώλεια βάρους, απώλεια λίπους και στην υγεία σου.

Η περιοδική ή διαλειμματική νηστεία χωρίζει το καθημερινό 24ωρο σε δύο φάσεις, την φάση κατανάλωσης και την φάση της νηστείας.

H λογική για το πρωτόκολλο 16:8 είναι αρκετά απλή. Νηστεύεις για μια περίοδο 16 ωρών και τρως τις ημερήσιες θερμίδες σου σε ένα παράθυρο 8 ωρών. Για παράδειγμα, μπορεί να νηστεύεις από τις 8 το βράδυ έως τις 12 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Στις 16 ώρες αφαγίας μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα νερό, ροφήματα και καφέδες (χωρίς ζάχαρη/γάλα). Μετά, υπάρχει ένα περιθώριο 8 ωρών που μπορεί να γίνει κατανάλωση φαγητού.

SHARE