Η Μαριάννα Τουμασάτου
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
28|02|2021 12:18
SHARE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαριάννα Τουμασάτου: «Υπήρξαν κλίκες οι οποίες αντάλλασσαν διαστροφές κάθε είδους»


Συνέντευξη στο ένθετο της εφημερίδας Real, «Real Life» και τη δημοσιογράφο Νίκη Κώτσου παραχώρησε η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου.

Η ηθοποιός τοποθετείται για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου και μιλά για τις «κλίκες οι οποίες αντάλλασσαν διαστροφές κάθε είδους».

Η ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είτε είσαι μητέρα είτε όχι, είναι σίγουρα σοκαριστικά όσα ακούγονται. Την αρχή έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, που μεγάλη ευγνωμοσύνη έχουμε στο πρόσωπο της, και μετά μπήκε η Ζέτα Δούκα που με μεγάλο κόπο ψυχής μπήκε μπροστά και άνοιξε την κερκόπορτα.

Ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα κορίτσια και αγόρια και θα ακολουθήσουν κι άλλα, μέχρι να καθαρίσει αυτή η λάσπη με τις κλίκες και ομάδες που όλα αυτά τα χρόνια κάλυπταν -και καλύπτουν- ο ένας τον άλλον. Κάπως έτσι χάλασε η εικόνα των ανθρώπων της τέχνης. (...) Υπήρξαν κλίκες, οι οποίες αντάλλασσαν διαστροφές κάθε είδους. Είτε λεκτικής είτε σεξουαλικής βίας, οποιασδήποτε μορφής βίας. Έκαναν ανταλλαγή διαστροφών και μεσουρανούσαν. Βρίσκονταν στον αφρό της θάλασσας. Μόνο που στον αφρό ξέρουμε πολύ καλά τι επιπλέει. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα θα μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Ακόμη και γι’ αυτούς που συνεχίζουν να θέλουν τη σιωπή –δεν θα τους περάσει. Η δύναμη του δικαίου, της αξιοπρέπειας, της καθαρότητας είναι ισχυρότερη. Είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Τέρμα με όλα αυτά τα αποβράσματα! Τέρμα σε όσους σκεπάζουν με τη σιωπή τους τη διαφθορά. Γιατί, αν ήταν τα δικά τους τα παιδιά, τι θα έκαναν; Πως θα τα προφύλασσαν; Εγώ δεν έχω κάτι να καταγγείλω, δεν προέκυψε κάτι στη ζωή μου που να αξίζει να καταγγείλω. Ποτέ. Τι σημαίνει όμως αυτό; Επειδή εγώ είμαι τυχερή; Χωρίς να έχω σπουδαίες παρέες, ευτυχώς είχα δουλειά».

SHARE