Η Μαρίνα Ψάλτη
Φωτογραφία: ΦλΕΡΤ
04|09|2020 12:44
SHARE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΛΕΡΤ

Μαρίνα Ψάλτη: «Ήθελα να φύγω όταν έμαθα ότι οι ηθοποιοί θα έπαιρναν 100 ευρώ τον μήνα»


Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «ΦλΕΡΤ» και τη Νάντια Κοντογεώργη παραχώρησε η ηθοποιός Μαρίνα Ψάλτη το απόγευμα της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου.

Η ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ηθοποιών και αποκάλυψε ότι λίγο έλειψε να αποχωρήσει από παραγωγή στην οποία συμμετείχε, λόγω του πολύ χαμηλού μισθού που θα λάμβαναν οι συνάδελφοί της.

Η Μαρίνα Ψάλτη δήλωσε χαρακτηριστικά:

H δουλειά του ηθοποιού έχει πάρει την μορφή σουπερμάρκετ. Πάντα ήταν δύσκολα όλα τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Ηθελαν δουλειά, πολύ μεγάλη υπομονή, ήθελαν στόχο, αλλά όσο δύσκολα κι αν ήταν στην δική μου εποχή, όταν βγήκα εγώ στο θέατρο, ένας άνθρωπος που είχε μια αξία, προχωρούσε και τον σέβονταν.

Τώρα πια δεν ισχυεί αυτό και δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν μου αρέσει καθόλου που τα νέα παιδιά παίρνουν 300 ευρώ τον μήνα μισθό. Δεν μου αρέσει καθόλου που τους θεωρούν αναλώσιμους. Δεν μου αρέσει που αυτά τα παιδιά είναι απροστάτευτα γιατί εμείς πια δεν μπορούμε να τα προστατεύσουμε. Έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα με αυτό. Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι.

Σε κάποια παραγωγή που ήμουν ήθελα να σηκωθώ να φύγω. Γιατί αισθανόμουν ότι συναινούσα σε κάτι εγκληματικό. Δηλαδή έπεσα από τα σύννεφα όταν άκουσα ότι αυτά τα παιδιά θα παίρνουν 100 ευρώ τον μήνα. Νομίζουν ότι μας τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια».

SHARE